FINDIK BAHÇELERİNDE YILAN TEHLİKESİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FINDIK BAHÇELERİNDE YILAN TEHLİKESİ
Abone ol
Karadeniz’de fındık hasadının başlamasıyla birlikte üreticiler ve mevsimlik tarım işçileri bahçelere girmeye başladı. Ancak sıcak havaların etkisini artırmasıyla birlikte fındık bahçelerinde yılan görülme vakaları da dikkat çekiyor.
mimart

Özellikle otluk, çalılık, taşlık ve uzun süredir temizlenmeyen alanlarda çalışan vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor. Fındık dallarının altının görüş mesafesini azaltması ve yere dökülen yaprakların zemini kapatması, yılanların fark edilmesini zorlaştırabiliyor.

Uzmanlar, fındık toplamaya giderken kapalı ve bileği koruyan ayakkabı veya çizme giyilmesini, mümkün olduğunca uzun paçalı kıyafetlerin tercih edilmesini ve otluk alanlara çıplak elle müdahale edilmemesini öneriyor.

SICAK HAVALAR RİSKİ ARTIRIYOR

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yılanların özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha sık görülebileceğine dikkat çekiliyor. Bahçelerde taşların, odunların, çuvalların veya yoğun otların bulunduğu alanlarda çalışanların dikkatli hareket etmesi önem taşıyor.

Yılan görülmesi halinde hayvana yaklaşılmaması, yakalamaya veya öldürmeye çalışılmaması ve güvenli bir mesafeye çekilinmesi gerekiyor.

ISIRIK DURUMUNDA ZAMAN KAYBETMEYİN

Olası bir yılan ısırığında vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor. Isırılan bölgenin kesilmesi, emilmesi veya bilinçsiz şekilde müdahale edilmesi ise ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Fındık sezonu boyunca özellikle kırsal ve yüksek otlu bölgelerde çalışacak vatandaşların hem sıcak havaya hem de yabani hayvanlara karşı tedbirli olması isteniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsunspor, Göztepe Maçına HazırlanıyorÖnceki Haber

Samsunspor, Göztepe Maçına Hazırlanıyor

Samsun’da Okullara Bahçe Görevlisi Alınacak!Sonraki Haber

Samsun’da Okullara Bahçe Görevlisi Alına...

Yorum Yazın

Yatağın Altından 46 Bin Uyuşturucu Hap Çıktı
Salıpazarı'nda Ruhsatsız Silah Operasyonu
Cinsel İstismar Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
Salıpazarı’nda Kadın Emeğine 500 Bin Liralık Yatırım
Salıpazarı’nda Kadınlar Üretecek, İlçe Kazanacak
Samsun’da Okullara Bahçe Görevlisi Alınacak!
FINDIK BAHÇELERİNDE YILAN TEHLİKESİ
Samsunspor, Göztepe Maçına Hazırlanıyor
Çarşamba Sular Altında: Sağanak Tarım Arazilerini Vurdu
Samsun’da 180 Kişiye İş Fırsatı
Başkan Dündar Taşkın Bölgelerinde
Çarşamba’da Gizemli Balık Ölümleri
Salıpazarı’nda Kanlı Olay: Baba Ağır Yaralı
Alevler 2 Katlı Evi Sardı
Ofisinin Balkonundan Düştü, Hayatını Kaybetti
Kuvvetli Yağış Geliyor: Saat Verildi
Bir Ağaç Yüzünden Amcasını Öldürdü
Kongre Öncesi Gövde Gösterisi
Patlama Sesleri Tekkeköy’ü İnletti
Ekmek Arası Helvayla Yazılan Futbol Hikâyesi