23 Nisan Kutlamaları Yapılacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
23 Nisan Kutlamaları Yapılacak mı?
Abone ol
mimart

Türkiye’de son günlerde bazı okullarda meydana gelen ve can kayıplarıyla sonuçlanan saldırılar, ülke genelinde derin bir üzüntü ve güvenlik endişesine yol açtı. Yaşanan olayların ardından gözler, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına çevrildi.

VELİLER VE EĞİTİM CAMİASI TEDİRGİN
Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan etkinlikleri; stadyumlar, meydanlar ve özellikle okullarda düzenlenen törenlerle gerçekleştiriliyor. Ancak Kahramanmaraş başta olmak üzere bazı illerde yaşanan şiddet olayları sonrası, bu yılki programların akıbeti kamuoyunda tartışma konusu oldu. Veliler ve eğitim camiası, “Kutlamalar yapılacak mı?” sorusuna yanıt arıyor.

MEB’DEN RESMİ İPTAL AÇIKLAMASI YOK
Edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından şu ana kadar 23 Nisan kutlamalarının ülke genelinde iptal edildiğine dair herhangi bir resmi genelge yayımlanmadı. Mevcut takvim doğrultusunda hazırlıkların sürdüğü, ancak illere özel güvenlik ve uygulama talimatlarının gönderilebileceği değerlendiriliyor.

UZMANLARDAN ‘HASSAS DENGE’ UYARISI
Uzmanlar, yaşanan saldırıların öğrenciler üzerinde psikolojik etkiler oluşturabileceğine dikkat çekerek, bu yılki kutlamaların daha hassas bir yaklaşımla planlanması gerektiğini belirtiyor. Güvenlik önlemlerinin artırılması ve rehberlik hizmetlerinin aktif rol alması gerektiği ifade edilirken, etkinliklerin çocukların moral ve motivasyonunu destekleyecek şekilde düzenlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

23 Nisan’a sayılı günler kala, bakanlığın illere göndereceği olası yeni talimatlar ve alınacak güvenlik önlemleri, eğitim camiası ve veliler tarafından yakından takip ediliyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı’nda  Kaçak Alkol Yakalandı!Önceki Haber

Salıpazarı’nda  Kaçak Alkol Yakalandı!

Tapuda Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu OluyorSonraki Haber

Tapuda Yeni Dönem: Güvenli Ödeme Sistemi...

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı