Ziyaretçi Akınına Uğruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziyaretçi Akınına Uğruyor
Abone ol
Samsun Büyükşehir Belediyesi bisiklet, elektrikli bisiklet, otobüs, golf aracı ve akülü araçlarla deltayı ziyaret edenlere hizmet sunuyor.
mimart

UNESCO Doğal Miras Geçici Listesinde yer alan Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti 7/24 korunurken yıl içerisinde de ziyaretçi akınına uğradı. Deltayı yıl içerisinde bugüne kadar 50 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Samsun'un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında bulunan, 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye'nin önemli biyolojik zenginlik alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası her geçen gün popülaritesini artırırken buna paralel ziyaretçi sayısı da artış gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 35 bin kişinin ziyaret ettiği delta, bu yıl 50 bin 227 kişiyi ağırladı. 56 bin hektar büyüklüğündeki delta, doğal gölleri, ilkbaharda tabanı tamamen suyla kaplanarak yaprak döken su basar ormanları, sazlıkları, gün doğumu ve gün batımındaki eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi de  bisiklet, elektrikli bisiklet, otobüs, golf aracı ve akülü araçlarla deltayı ziyaret edenlere hizmet sunuyor.

EN FAZLA YOĞUNLUK HAFTASONLARI OLUYOR

Ziyaretçi merkezi, görüntü izleme merkezi, sergi salonu ve bölgeye has ürünlerin tanıtıldığı satış reyonu gibi alanlara da sahip deltaya ilgi her geçen yıl artıyor. Yazı ayrı, kışı ayrı bir güzelliğe sahip deltaya yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle hafta sonları yoğunluk iki katına çıkıyor.

356 AYRI TÜRE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, besin maddesi ve fauna açısından zengin popülasyonuyla nesli tükenme tehlikesi altındaki 24 kuş türünden 15’ine, ülkede görülen 420 kuş türünden de 356’sına ev sahipliği yapıyor. 140 tür kuşun ürediği deltada 100 bin su kuşu barınıyor. Her yıl 7 milyondan fazla göçmen kuşun rotasında yer alması sebebiyle konaklayan leylekler de yuvalarını burada kuruyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terme'ye Tam Donanımlı İtfaiye İstasyonuÖnceki Haber

Terme'ye Tam Donanımlı İtfaiye İstasyonu

Terme’de Festival CoşkusuSonraki Haber

Terme’de Festival Coşkusu

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı