Yere Batsın Sizin Yetkiniz…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yere Batsın Sizin Yetkiniz…
Abone ol
Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında tam 78 canımızı yitirdik. 78 hayat, 78 aile, 78 hayal...

Hepsi dumanla beraber yok oldu. Ancak bu acıyı yüreklerinde hissetmesi gerekenler, vicdanlarını oturttukları koltuklarda bırakmış gibi görünüyor. Yangının külleri daha soğumadan, mikrofon başında söylenenler kanımızı donduruyor.

Ne diyormuş? Yetki Bolu Belediyesindeymiş. Yok efendim, yetki aslında Kültür ve Turizm Bakanlığındaymış. Yere batsın sizin yetki tartışmanız! Yetki kimin umurumda mı? Canımız yandı, insanlarımız kül oldu. O otelde can veren insanların hikâyelerini anlatsın biri! Ekranları dolduran “uzman” yorumcular, “ne yapsaydık” diye özeleştiri yerine parmak sallamaktan yorulmadılar. Hangi makamın altında çözümsüzlük yatıyorsa o makam sahibine hesap sorulmalı. Ama ne yazık ki biz hesap sormaktan çok, hesap çarpmaya alışmışız.

Sönen ocakları konuşan var mı? Gözyaşının yerini öfke ve tartışmalar aldı. Açıkçası, bu yangın bir ülkenin utancıdır. Yetkililer, kurumlar, karar mercileri... Hepsi bu utancın bir parçasıdır. Yangından korunma tedbirleri yetersiz miydi? Acil durum planları neden şimşek gibi işlemedi? Otelin denetimi kimdedir? Bu soruların cevabı verilmeden yetki tartışması yapmak, o hayatlara bir kez daha ihanet etmektir.

İnsanda biraz ar olur, biraz vicdan olur. Giden canlarımızı geri getiremezsiniz ama sorumluluk alarak onlara olan borcunuzu bir nebze olsun ödeyebilirsiniz. Yetkiniz de sizin olsun, makamlarınız da... Makamınızı, güvenilirliğinizi, insafınızı yitirmişsiniz zaten.

Şimdi soruyorum: Sorumluluğu birine yıkmak için mi oturuyorsunuz o koltuklarda, yoksa ölen 78 kişinin hakkını aramak için mi? Madem yetki tartışması yapıyorsunuz, o zaman soruyorum: Yetkinizi nerede kullandınız? Hangi önlemi aldınız? Hangi canı korudunuz?

Bu ülkede bir yangının külleri, başka bir yangının kıvılcımı oluyor. O kıvılcımlar ne yazık ki adaletin kültürünü, sorumluluğun ağırlığını yok ediyor. Hadi bakalım, şimdi yetki kiminse, aynaya bakıp hesap versin.

Vicdanlarımızı kül etmeyin. Koltuklarınıza biraz insaf taşıyın.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Orhan Kırcalı “İlçelerimiz İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”Önceki Haber

Orhan Kırcalı “İlçelerimiz İçin Çalışmay...

Bafra’da Gol Yağmuru!Sonraki Haber

Bafra’da Gol Yağmuru!

Yorum Yazın

Salıpazarı’nın Geleceği Masaya Yatırıldı
Karaca’dan Berat Kandili Mesajı
Ekipler Hastalar İçin Seferber Oldu
Başkan Aydoğdu, Fırıncı Esnafın Sorunlarını Dinledi
Sokak Hayvanları Ve Toplumsal Sorumluluk
Samsun’da Çiftlik Evine Narkotik Baskını!
Salıpazarı Belediyespor Playoff Şansını Son Haftaya Bıraktı
Salıpazarı Belediyespor Tarihi Maça Çıkıyor!
Samsun’da 1 Ton Etil Alkol Ele Geçirildi
Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu
Salıpazarı Belediyesi’nin Kar Mücadelesi Sürüyor
Salıpazarı’nda Kar Kalınlığı 50 Santimetreye Ulaştı
Başkan Karaca'dan Pomem Adaylarına Ziyaret
Salıpazarı’nda Bazı Okullar Tatil Edildi
Memur Siyasetçi Gibi Davranamaz!
Samsun’da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Şahıs Gözaltında
Salıpazarı Muhtarlar Derneği’nden Ak Parti İl Başkanı Ve Vali’ye Ziyaret
Salıpazarı’nın Yüksek Kesimlerine Kar Yağdı
Çarşamba Cezaevi Kapatıldı
Canlı Hayvan Nakli Yapanlar Bu Belgeyi Almak Zorunda