Vezirköprü’de ″Disleksi″ Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vezirköprü’de ″Disleksi″ Konferansı
Abone ol
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Öğrenme Güçlüğü(disleksi) konferansı yapıldı..
mimart

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Öğrenme Güçlüğü(disleksi) konferansı yapıldı.
Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda, belediye öncülüğünde Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, okul müdürleri, öğretmenler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri personel ve öğretmenleri katıldı. Büyük bir katılımla gerçekleşen konferansa disleksi Öğrenme Güçlüğü Samsun İl Temsilcisi Hatice Tarhan Doğanay’ın yanı sıra konuşmacı olarak, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Melih Nuri Karakurt, Çocuk Sağlığı ve Eğitim Uzmanı, Algı Eğitim Uzmanı Mira Meltem Erdemli, Uzman Psikolojik Danışman Aile ve Çift Terapisti Buket Alkaş, Uzman Psikolojik Danışman, Meryem Vural Batık ve Özel Eğitim Uzmanı Uygar Bayraktar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Samsun İl Temsilcisi Hatice Tarhan Doğanay amaçlarının öğrenme güçlüğü konusunda toplumda bir farkındalık oluşturma, iletişim ve iş birliği içerisinde çocuklara ve ailelerine hukuki destek sağlamak ve çocukların yeteneklerini doğru biçimde geliştirebilecekleri fırsatlar oluşturmak için çalışmak olduğunu ifade etti.
“DİSLEKSİ ASLA ZİHİNSEL BİR ENGEL DEĞİLDİR”
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzman Doktor Melih Nuri Karakurt, disleksinin nedenleri konusunda bilgi verdi. Karakurt, beslenme bozukluklarının katkılı gıdaların, çok fazla bilgisayar, tablet ya da televizyon izlemenin, aile içi şiddet, kavga ve stresin öğrenme güçlüğüne neden olabileceğini belirtti. Tanı süreçleri hakkında da bilgi veren Karakurt, veli ve öğretmenlerden doldurduğu ölçekler ve öğretmenlerin verdiği bilgilerin son derece önemli olduğunu, solak olanlarda disleksinin 4 kat daha fazla olabileceğini, öğrenme güçlüğünün zihinsel bir engel olmadığını söyledi.
Çocuklarda okul öncesi belirtiler konusunda ayrıntılı bilgi veren Mira Meltem Erdemli, en önemli belirtinin çocukların geç konuşması olduğunu söyledi.
Öğretmenlere tavsiyeler konusuna değinen Özel Eğitim Uzmanı Uygar Bayraktar, tüm sınıfa disleksi ile ilgili bilgi verilmesinin önemi ve gerekliliği üzerinde durarak bozukluk terimi yerine farklılığa vurgu yapılması ve sınıf ortamında sınıfta güvenli bir ortam oluşması gerektiğini ifade etti. Disleksi çocukların hemen bir özel eğitim ve destek eğitim programlarına yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bayraktar “Ödev ve tekrara önem verilmeli” dedi.
AİLELERLE İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ
Uzman Psikolojik Danışman Meryem Vural Batık ailenin geçirdiği duygusal evreler hakkında önemli bilgiler vererek, ilk bilgilendirmenin son derece önemli olduğunu söyledi. Kabul ve uyum sürecine kadar ailenin, şok, inkar, kızgınlık, suçluluk, utanç, depresyon ve umutsuzluk yaşayabileceğine dikkat çeken Batık, aileyi bilgilendirmede dikkat edilecek noktaları, uyum sürecinde aileyi desteklemek gerektiğini açıkladı.
Uzman Psikolojik Danışman Buket Alkaş, okul-aile işbirliği konusuna açıklık getirdi. Ailelerin disleksi konusunda bilgi ve ilgiye ihtiyaç duyduklarını belirten Alkaş, çocuklara destek eğitiminin sunulması ve haklarının öğretilmesi i, yetersizliklerin engele dönüşmemesi için ne gerekiyorsa yapılmasının gerektiğin açıkladı. Daha sonra karşılıklı soru şeklinde eğitimciler bilgi aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Askıda Kitap” Projesi İle Öğrencilere Bedava KitapÖnceki Haber

“Askıda Kitap” Projesi İle Öğrencilere B...

TIR KAZASINDA ÖLÜ SAYISI İKİYE ÇIKTISonraki Haber

TIR KAZASINDA ÖLÜ SAYISI İKİYE ÇIKTI

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor