Terme'de 'İmam' isyanı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terme'de 'İmam' isyanı!
Abone ol
Samsun'un Terme İlçesi Altunlu Mahallesi'nde cami imamı ve mahalle sakinleri arasında çıkan arazi tartışması müftülüğe taşındı.
mimart

Samsun'un Terme İlçesi Altunlu Mahallesi'nde cami imamı ve mahalle sakinleri arasında çıkan arazi tartışması müftülüğe taşındı.

Samsun'un Terme İlçesi Altunlu Mahallesi sakinleri, cami imamlarının 'mahalle tüzel kişiliği'ne ait araziyi izinsiz ektiğini iddia ederek hakkında soruştulma başlatılması için İlçe Müftülüğü'ne şikayette bulundu.

'MÜFTÜLÜK OLAYA EL ATSIN'

Konu hakkında açıklama yapan Altunlu Mahallesi Muhtarı Bünyamin Cankurt, "İmamımız A.G. hakkında 2012 yılında Terme İlçe Kaymakamlığına 3091 sayılı kanunla şikayette bulunduk. Köy tüzel kişiliğine ait araziyi ektiğini söyledik ve soruşturma neticesinde ekim dikim yapamayacağı ile ilgili kendisiyle anlaşma yaptık. Fakat halen daha aynı hatalara devam ediyor. İlçe müftülüğüne tekrar şikayette bulunduk. Cenazelere katılmadığını, 15 Temmuz'da sela vermediğini, köy tüzel kişiliğe ait araziyi tekrar ektiğini söyledik. Soruşturma halen daha devam ediyor. Biz bir an önce Terme İlçe Müftülüğü'nden soruşturmanın netleşmesini istiyoruz" dedi.

'KADINLARIN ÜZERİNE KAPIYI KİLİTLEDİ!..'

Cami imamı hakkında başka iddiaların olduğunu da ifade eden Muhtar Cankurt, "Caminin alt katında bulunan ve kadınların Kur'an dersi aldığı köy odası var. En son geçen pazar günü kadınlar öğle namazına gittiğinde onların üzerine kapıyı kilitledi. Kadınların Kur'anları, gözlükleri içeride kaldı. Kapıyı açmadı kendisi. İlçe Müftülüğü ve İl Müftülüğü'ne konuyu arz ettik. En son jandarmaya söyledik, kapıyı öyle açtırdık" diye konuştu.

SAMSUNGAZETESİ

 

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SALIPAZARI’NDA SAĞLIK BİLGİLENDİRMESİÖnceki Haber

SALIPAZARI’NDA SAĞLIK BİLGİLENDİRMESİ

SALIPAZARI’NA 5. ALTIN KEMERSonraki Haber

SALIPAZARI’NA 5. ALTIN KEMER

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor