Samsun’da Suriyeli İşletmelere Göz Açtırılmıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Suriyeli İşletmelere Göz Açtırılmıyor
Abone ol
Samsun'da yapılan denetimlerde çok sayıda ürün imha edilmek üzere toplatıldı.
mimart

lkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Tarım ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, İl Göç İdaresi ekipleri ile ortaklaşa düzenlenen denetimlerde Suriyeli işletmecilere ait işyerlerinde güvenirliliği olmayan gıdalar, tabela ve ruhsat denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde çok sayıda ürün imha edilmek üzere toplatıldı.

İlkadım Belediyesi İletişim Merkezi'ne (İLKİM) vatandaşlardan gelen şikayet doğrultusunda hareket geçen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Suriyelilere ait iş yerlerinde inceleme yaptı. Yoğun olarak Suriyeli mültecilerin yaşadığı Hürriyet ve 19 Mayıs Mahallelerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Göç İdaresi ekipleri ile ortak hareket etti. Gerçekleştirilen denetimlerde gıda güvenliği ve Türkçe tabelaların uygunluğu kontrol edildi. Halk sağlığını tehlikeye atan çok sayıda ürün tespit edildi. Tutulan tutanaklar karşılığında ürünler imha edilmek üzere toplandı.

"İlkadım'da yaşayan herkesin sağlığı bizim için önemli"

Mültecilere ait iş yerlerinin standartlara uygun olması için denetimleri sıklaştırdıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Geçen yıl tabelaların Türkçeleştirilmesi için de yoğun mesai harcamıştık. Bununla birlikte Suriyeli mültecilerin geçimlerini sağlamak için açtıkları işyerlerinin özellikle hijyen açısından denetlemesini gerçekleştirdik. İlkadım'da yaşayan herkesin sağlığı ve huzuru bizim için önemli" dedi.

"Halkımız gördükleri eksiklikleri bize bildirebilirler"

İş yeri sayısı bakımından şehrin yoğun ilçelerinden biri olan ve 35 bin civarında iş yeri bulunan İlkadım'da ,Zabıta Müdürlüğünde görev yapan zabıta personeli gece gündüz demeden yoğun bir mesai yaptığını da hatırlatan Başkan Demirtaş," Mültecilerin kalabalık olduğu mahallelerimiz de var. Bu noktada biz daha titiz ve hassas olmak durumundayız. Bu mahallelerden de gelen şikayetler üzerine denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Rutin denetimler dışında, özel olarak vatandaş şikayetleri ile de yakından ilgileniyoruz. Halkımızdan şikayetlerini Alo 153 Zabıta Hattı'ndan ve 444 55 01-444 19 19 İletişim Merkezi'mize bildirebilirler. İlkadım 'da yaşayan ya da alışveriş yapan vatandaşlarımızın hak ettikleri huzuru, Belediye olarak onlara vermek bizim görevimizdir" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı’nda İnsan Hakları FarkındalığıÖnceki Haber

Salıpazarı’nda İnsan Hakları Farkındalığ...

Hastanede Oksijen Tüpü Patladı!Sonraki Haber

Hastanede Oksijen Tüpü Patladı!

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı