Samsun'da ilk kez Salıpazarı'nda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun'da ilk kez Salıpazarı'nda
Abone ol
Samsun ve ilçelerinde ilk kez Salıpazarı Ziraat Odası Başkanlığının faaliyete geçireceği fındık kurutma tesisinin temelleri atıldı.
mimart

Samsun ve ilçelerinde ilk kez Salıpazarı Ziraat Odası Başkanlığının faaliyete geçireceği fındık kurutma tesisinin temelleri atıldı.

Salıpazarı Kalfalı Mahallesi Çobandüzü mevkiine kurulacak olan fındık kurutma tesisi sayesinde artık üreticinin harman derdi, fındığı çürütme derdi ortadan kalkacak. Yaklaşık 150 bin liraya mal olacak olan tesisle ilgili açıklama yapan Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Fatih Örenç “Biz bu göreve Salıpazarı çiftçisine hizmet etmek için talip olduk. Göreve gelir gelmez kolları sıvadık ve kısa sürede güzel işler yaptık.”dedi.

 

Fındığın zor ve meşakkatli bir ürün olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Fatih Örenç “Fındıkta kalite son derece önemlidir. Hasat öncesi bakımı, toplanması, kurutulması ve saklanması gibi etkenler fındığın kalitesini doğrudan etkilemektedir. Yağışlı bir iklime sahip olan bölgemizde fındığın istenilen ölçüde kurutulması zor olduğundan Ziraat Odası olarak bu sorunu çözmek için kolları sıvadık. İnşallah bir hafta içersinde makinelerimiz faaliyette olacaktır.”dedi.

 

Fındık kurutma makineleriyle fındıkta oluşan aflatoksine son vermek istediklerini söyleyen Fatih Örenç, son yıllarda fındıkta aflatoksin oluşumunda bir artış gözlemlendiğini, bunda kurutmaya yönelik yapılan hataların etkili olduğunu ve Karadeniz Bölgesi'nde hava şartlarının günlük değişebildiği için ürünün tam kurumadan pazara indirildiğini vurguladı. Üreticilerimizin doğal yollarla kuruttuğu fındığın randımanı ile tesislerimizde kurutacağı fındığın randımanı arsında 1 randıman fark olacaktır. Buda kiloda 30-40 kuruş fark demektir. Ziraat Odası olarak fındık üreticisinin menfaatlerini kollamak durumundayız.

 

 

Örenç “Bu tesisisin burada kurulmasına ve yer tahsisinde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, Belediye Başkanı Halil Akgül ve Kalfalı Mahalle Muhtarımız Hasan Gündoğdu ile yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düzenli "Bir seccade de senin olsun"Önceki Haber

Düzenli "Bir seccade de senin olsun"

Salıpazarı ve Terme'de yaralar sarılıyorSonraki Haber

Salıpazarı ve Terme'de yaralar sarılıyor

Yorum Yazın

Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi