SAMSUN'DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SAMSUN'DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
Abone ol
Samsun’da ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını giderebileceği, yardım yapmak isteyenlerin de raflarını doldurabileceği "askıda market ürünleri" uygulaması hayata geçirildi.
mimart

Samsun Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Atakum Gençlik Merkezince hayata geçirilen proje kapsamında gençlik merkezinin giriş katında market oluşturuldu.

Markette ihtiyaç sahipleri ücretsiz alışveriş yapabilirken, yardım yapmak isteyenler de raflara aldıkları ürünleri yerleştirerek projeye katkıda bulunuyor.

Markette yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafeye uyulması, maske ve eldiven kullanılması gibi tedbirlere de özen gösteriliyor.

Markette bir kitap reyonu da bulunuyor.

İl Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğuna işaret etti.

 Samsun'da 5 bine yakın yabancı uyruklu öğrenci de yaşadığını belirten Kasapoğlu, Atakum Geçlik Merkezi Müdürü Salih Sever'in öğrencilerin rencide olmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir market açma fikrini değerlendirdiklerini söyledi.

Atakum Gençlik Merkezinin Türkiye'ye örnek oluşturacak bir projeye imza attığını vurgulayan Kasapoğlu, "İl genelindeki gençlik merkezlerimizin de katkılarıyla ramazan ayına uygun bir market oluşturmak istedik. Osmanlı kültüründen kalma 'askıda ekmek' gibi 'askıda market ürünleri' yaptık." dedi.

Kitap bağışında bulunmak isteyenlerin de getirebileceğini dile getiren Kasapoğlu, "Vatandaşlarımızdan kurduğumuz marketi gelip görmelerini istiyoruz. Gelirken de elleri boş gelmesinler. Çünkü getirdikleri her ürünün muhakkak ihtiyaç sahibi bir kişinin evine gideceğini bilsinler. Gönüllü gençlerimiz vasıtasıyla Vefa Sosyal Destek gruplarıyla evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi ailelere de marketlerdeki ürünlerden götürerek ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Gençlik merkezlerinin hayatın her kademesinde olduğunu anlatan Kasapoğlu, "Bu proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın gönlüne, ruhuna dokunmak ve 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganına destek anlamında gençlik merkezimizdeki gençlerin bu güzel projesine yürekten teşekkür ediyorum. Hayırsever vatandaşlarımızın destek vermesi için çağrı yapıyorum. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız da çekinmeden buradan ihtiyaçlarını alabilir." diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ MASKEÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ MASKE

HANCIOĞLU ‘BİNLERCE ESNAF HAPSE GİREBİLİR’Sonraki Haber

HANCIOĞLU ‘BİNLERCE ESNAF HAPSE GİREBİLİ...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Emek, Üretim Ve Paylaşım Buluştu
Kalfalı’nın Üreten Elleri Alkış Topladı
Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!