Samsun'da 'Bağımlılık' İle Topyekün Mücadele

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun'da 'Bağımlılık' İle Topyekün Mücadele
Abone ol
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Tüm bağımlılıklara karşı önlemler almak elbette hepimizin ortak sorumluluğu ancak annelere daha önemli görevler düşüyor” dedi
mimart

Samsun’da başlatılan 'Bağımlılıklarla Mücadelede Aile Eğitimi'nin ilki Tekkeköy Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Program öncesi Vali Züykif Dağlı ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte bir fidanı toprakla buluşturdu.

DAHA BİLİNÇLİ KORUMA İÇİN

Toplantıda yaptığı konuşmada, çocuklar ve gençlerin de bir fidan olduğunu, onları her türlü kötülükten korumaları gerektiğini belirten Samsun Valisi Dağlı, şunları söyledi:

“Uyuşturucu ve madde bağımlılığı başta olmak üzere tüm bağımlılıklara karşı önlemler almak elbette hepimizin ortak sorumluluğu ancak çocuklarımız hayata gözlerini açtığı andan itibaren en yakınında anneleri olması nedeniyle bu konuda annelere daha önemli görevler düşüyor. Biz de bu konuda onlara katkı sağlamak amacıyla Bağımlılıklarla Mücadelede Aile Eğitimi programını Samsun’da ilk olarak bugün Tekkeköy ilçemizde başlatıyoruz. Anneler ve babalar canlarının bir parçası olan çocuklarını mutlaka gözetip kolluyorlar ama burada gerçekleştirilecek eğitimlerle evlatlarını bu konuda daha bilinçli bir şekilde korumalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz.

GELECEK NESİLLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ailesinde ve mahallesinde bağımlılık sorunu olanları ve bu konuda nasıl hareket edeceklerini tam olarak bilemeyen aileler bu eğitim programıyla hem bilgilendirilecek hem de onlara yol gösterilecek. Velilerimiz haricinde öğretmenlerimiz, imam-hatip ve müezzinlerimize eğitimler verdik, diğer meslek mensuplarımıza da eğitimler vereceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden ve maddi/manevi pek çok kayba sebep olan bu sorunun çözülmesi noktasında bu gibi değerli eğitimlerin devam etmesi ve ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmeleri gelecek nesillerimiz ve milletimiz için önem arz etmektedir. Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin çocuğunun risk altında olduğu bağımlılıkla mücadele konusunda güzel bir başlangıç olan bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Programa ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ve protokol üyeleri katıldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Havza OSB'ye Ulaşım Artık Çok KolayÖnceki Haber

Havza OSB'ye Ulaşım Artık Çok Kolay

Salıpazarı’nda Çiftçilere Tarım Sigortası Yaptırın UyarısıSonraki Haber

Salıpazarı’nda Çiftçilere Tarım Sigortas...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı