SALIPAZARI VE TERME İÇİN KANUN TEKLİFİ “BORÇLAR FAİZSİZ ERTELENSİN”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SALIPAZARI VE TERME İÇİN KANUN TEKLİFİ “BORÇLAR FAİZSİZ ERTELENSİN”
Abone ol
Son sel felaketinde ağır kayıpların yaşandığı Salıpazarı ve Terme ilçeleri için bir kanun teklifi hazırlayan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bu iki ilçedeki çiftçilerin selden kaynaklı tüm zararının hazine tarafından karşılanmasını, çiftçilerin banka ve kredi borçlarının faizsiz olarak bir yıl ertelenmesini istedi.
mimart

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, son sel felaketinde büyük hasarın oluştuğu Salıpazarı ve Terme ilçelerindeki çiftçilerin yaralarını saracak kanun teklifini hazırlayarak, Meclis Başkanlığına sundu. Hancıoğlu'nun, "Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" yasalaşırsa, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde, tarım sigortası yaptırıp yaptırmadıklarına bakılmaksızın, selden zarar gören çiftçilerin tüm zararı Hazine tarafından karşılanacak, bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan bütün borçlar, faizsiz olarak bir süreyle ertelenecek.

FINDIKTA YÜZDE 70 ORANINDA KAYIP VAR

CHP'li Hancıoğlu, ilk belirlemelere göre özellikle hasat dönemindeki fındıkta kayıp düzeyinin yüzde 70'lere ulaştığını vurguladı. Salıpazarı ve Terme'de, selin yarattığı fiziki hasarın giderilmesi çalışmaları yürütülse de söz konusu ilçedeki çiftçilerin yaşadıkları mağduriyetin tam anlamıyla giderilemeyeceğinin görüldüğünü kaydeden Hancıoğlu, “Üreticilerimizin, kayıplarını telafi edebilmeleri, geçimlerini sağlayabilmeleri ve üretim faaliyetlerine devam edebilmelerinin tek yolu, oluşan zararın tamamının kamu erki tarafından nakdi olarak tazminidir" dedi. Hancıoğlu bu nedenlerden ötürü Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan sel felaketinde, ürünü, arazisi ve tarım araç ve gereçleri zarar gören üreticilerin, tarım sigortası yaptırıp yaptırmadıklarına bakılmaksızın tüm kayıplarının karşılanması gerektiğini ifade etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇARŞAMBA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONUÖnceki Haber

ÇARŞAMBA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR: SALIPAZARI VE TERME AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİSonraki Haber

MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR: SALIPAZARI VE...

Yorum Yazın

Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti