Salıpazarı Belediyesi Elektrik Üretecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salıpazarı Belediyesi Elektrik Üretecek
Abone ol
mimart

Salıpazarı Belediyesi enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek “Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi” üretecek.

Salıpazarı Belediye Meclisi İller Bankası Fizibite çalışmaları TKDK desteği ile %100 hibe programı kapsamında Yenilebilir Enerji Santrali (Güneş Enerjisi) kurulması ile ilgili Kalfalı Mahallesi 112 ada 1 parselde bulunan ve mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesine ait olan 7120 m2’lik kısmını tahsis etmek için girişimlerde bulundu.

Konu ile ilgili gazetemize  açıklama yapan Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül “Henüz proje aşamasında olan Yenilebilir Enerji Santrali (Güneş Enerjisi)  ile üretilecek olan  Elektrikle öncelikle ilçemizde bulunan park,bahçe ve sokak aydınlatmalarında kullanılacaktır. Bu nedenle mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Kalfalı Mahallesinde bulunan 7120 m2’lik alanın belediyemize tahsisi istenmiştir.

Bu projenin faaliyete geçmesiyle Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilerek milli ekonomimize katkı sağlaması , çevre kirliliğinin azaltılması ve enerji maliyetlerinin düşürülebilmesi açısından Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretimine karar verdik. dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan İstifa mı ediyor?Önceki Haber

Başkan İstifa mı ediyor?

21 yaşında genç kız av tüfeğiyle intihar ettiSonraki Haber

21 yaşında genç kız av tüfeğiyle intihar...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor