Rüşvet Hediye Oldu, Ahlak Yerle Yeksan!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rüşvet Hediye Oldu, Ahlak Yerle Yeksan!
Abone ol
Bir zamanlar ayıptı. Bir zamanlar utanılırdı. Şimdi ise “normal”leşti. Rüşvet, artık hediye paketinde geliyor.
mimart

Milletin alın teriyle kurulan düzen, çıkar çarklarına kurban edildi. Ve ne yazık ki; helal ile haram arasındaki çizgi silinmeye yüz tuttu.

Siz hiç namusuyla yaşayanın cezalandırıldığı, üç kuruş maaşla geçinenin hor görüldüğü, çalıp çırpanın el üstünde tutulduğu bir ülke hayal eder miydiniz? Hayal değil artık; gerçeğin ta kendisi! Yolsuzluk sıradanlaştı. Rüşvet “küçük bir jest” olarak sunuluyor. Devlet kapısında işini görmek isteyen vatandaşa önce “ricacı ol”, sonra “bir zarf bırak” deniyor.

Vicdanlar suskun, eller kirli, diller zehirli…
Birileri ceplerini doldururken, başkaları çöp konteynerlerinden ekmek topluyor. Bu düzen ne adil, ne de insani. Bu düzen, insanın insan olmaktan utandığı bir düzen!

Haram para helal sofralara karıştı. Evlatlarımız helal lokmanın ne demek olduğunu bilmiyor artık. Yalancılık, dalkavukluk, hırsızlık birer meziyet gibi sunuluyor. Ahlak çöktü, adalet un ufak oldu. "Kul hakkı" bir vaaz konusu olmaktan öteye gidemiyor. Oysa kul hakkı yenmez, yutan boğazında kalır. Ama bazı boğazlar artık demir gibi; ne haramı tanıyor, ne helali.

Bu ülkenin en büyük sorunu ne ekonomi, ne siyaset… Bu ülkenin en büyük sorunu ahlaki çöküştür! Ahlak gittiğinde her şey gider. Para basılır, yollar yapılır, seçim kazanılır… Ama kaybedilen vicdan geri gelmez.

Artık bu suskunluk kırılmalı. Bu çürümüş düzene "dur" denmeli. Hakkın, adaletin, vicdanın yeniden ayağa kalkması için önce bu kirli zihniyetin temizlenmesi gerekiyor. Yoksa bu sessizlik, sadece çürümüşlüğün yankısı olur.

Yeter artık!
Rüşvet, rüşvettir.
Yolsuzluk, yıkımdır.
Haram, ateştir.
Ve bu ateş hepimizi yakacak!

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı’nda Çiftçiye Bir Darbe Daha!Önceki Haber

Salıpazarı’nda Çiftçiye Bir Darbe Daha!

Başkan Karaca Başarılı Sporcuyu AğırladıSonraki Haber

Başkan Karaca Başarılı Sporcuyu Ağırladı

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor