Özdemir; “İLİTAM yalanını unutturmayacağız!”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özdemir; “İLİTAM yalanını unutturmayacağız!”
Abone ol
Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın İLİTAM ile ilgili din görevlilerini yanıltan açıklamalarını hiçbir din görevlisinin unutmaması gerektiğini, belirterek basın açıklaması yaptı.
mimart

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın İLİTAM ile ilgili din görevlilerini yanıltan açıklamalarını hiçbir din görevlisinin unutmaması gerektiğini, belirterek basın açıklaması yaptı.

Özdemir açıklamasında, İLİTAM ve Rotasyon üzerinden prim yapmaya çalışan yetkili sendika Diyanet-Sen’in doğruluk, dürüstlük ve erdem kavramları üzerinden açıklamalarda bulunarak ‘İLİTAM’ı hallettik. Diyanet-Sen mağdur olan kardeşlerimizin dertlerine çözüm bulmak için çalışırken, taşın altına elini sokmadan sadece menfaat sendikacılığı yapanlara üzülüyorum. Din görevlisi kimliğini yok sayarcasına, verilen emekleri itibarsızlaştırmaya hiç kimse kalkışmamalı.’ Açıklamalarında bulunmuştu, ifadelerini kullanarak şöyle dedi: “Bugün geldiğimiz noktada kimin menfaat sendikacılığı yaptığı ortaya çıktı. Hangi sendikanın din görevlisi kimliğini yok saydığını bütün din görevlileri gördü, dedi.

Özdemir, açıklamasında şunları söyledi: “Sendikal hareketleri incelediğiniz zaman dünyada hiçbir sendikanın gerçek dışı beyanlarla ne üyelerini ne de mensubu bulunduğu iş kolunu aldatmadığını görebilirsiniz. Ancak ülkemizdeki sendikal hareketler bakımından gelinen nokta son derece üzüntü vericidir. Özellikle Peygamber varislerini yanıltarak prim elde etmeye yönelik girişimler düşündürücüdür. Bu noktada Diyanet camiasının gelişen olayları iyi incelemesi ve kendi menfaatleri için bir değerlendirme yapması gerekir. Gerçek dışı beyanlarla, ‘yaptım, oluyor’ gibi çıkışlarla yürütülen sendikacılığın din görevlilerine yarar yerine zarar vermesi kaçınılmazdır.

Üzülerek söylüyorum ki, tüzüğünde belirtilen kuruluş amacını unutarak yapılan sendikacılık dünya literatüründe ‘Sarı Sendikacılık’ olarak adlandırılmaktadır. Ne yazık ki, Diyanet-Sen’in bugünkü durumu da bunun açık bir örneğidir. Üyelerinin haklarını korumak ve kollamak, problemlerine çözüm üretmek yerine gerçek dışı beyanlarda bulunmak suretiyle kandırmayı seçen Diyanet-Sen, ülkemizdeki sendikacılık açısından endişe verici bir duruma gelmiştir. Gerçek dışı söylemleriyle din görevlilerini aldatanlar ne yazık ki, Peygamber verisi görüntümüze gölge düşürmüştür.”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ın İLİTAM ve Rotasyon üzerinden Diyanet camiasını aldattığını belirten Özdemir, Bayraktutar’ın, isim vermeden üstü kapalı olarak Din-Bir-Sen’e yönelik ağır sözler sarf ettiğini, ancak ağzından çıkan her sözün altında kalarak pejmürdeye döndüğünü söyleyerek şöyle devam etti: “Sayın Bayraktutar, Din-Bir-Sen’den ve bütün din görevlilerinden özür dileyene kadar açıklamalarımıza devam edeceğiz. Sendikalar erdemli olmak zorundadır. Sendikal mücadele hak ve hukuk gözetilerek yapılmalıdır. Erdemli olamayan, hak ve hukuk kavramlarını yıpratanlar o koltuğu bırakmak zorundadır. Din-Bir-Sen olarak ilkelerimizden taviz vermedik. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bu nedenle dik duruyoruz. Bu nedenle açık ve net konuşuyoruz. Utanacak bir şeyimiz olmadığı için başımız dik, alnımız açık yürüyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OTOMOBİL YAYA ÇARPTIÖnceki Haber

OTOMOBİL YAYA ÇARPTI

FINDIK ÜRETİCİLERİNE UYARISonraki Haber

FINDIK ÜRETİCİLERİNE UYARI

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor