Oyunlarda İslam Düşmanlığı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Oyunlarda İslam Düşmanlığı...
Abone ol
Bilgisayar ve oyun konsolları için üretilen oyunlarda islam düşmanlığı yapan, islamofobi oyunların listeleri yayınlandı.
mimart

Bilgisayar ve oyun konsolları için üretilen oyunlarda islam düşmanlığı yapan, islamofobi oyunların listeleri yayınlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik ve Spor Bakanları 3. Konferansı kapsamında “Oyunlarda İslamofobi” kitapçığı hazırladı.

Sol’un haberine göre; Kitapçıkta İslamofobik öğeler bulundurduklar iddia edilen bazı oyunlar ise şöyle sıralandı: 

“GUITAR HERO-3: Konser havasındaki oyun, oyunculara sahnede müzik aleti çaldırma üzerine kurulu. Milyonlarca kullanıcı tarafından talep gören bu oyun sahnede karakteri coşkulu sıçrayışlarla Arapça ‘ALLAH’ ibaresinin üzerinde dans ettirmektedir. 

DEVIL MAY CRY 3/DANTE’S AWAKENING: Dünyaca ünlü Third Person’ın 3. nesli oyununda da; Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin kapısı şeytan kulesine girişin sembolü olarak kullanılıyor. 

RESIDENT EVIL: Milyonlarca kullanıcısı olan oyunda Hz. Muhammed’in mezarının kapısı, düşmanların ordular halinde geldiği kötülüğün kaos ortamının kaynağı olarak lanse ediliyor. Mescid-i Nebevi’nin kapısının üzerinde İlluminati sembolü yerleştirilirken, oyunun kütüphanede geçen kısmında ise tüm kitaplar raflardayken sadece Kur’an-ı Kerim yerde gösteriliyor. 

CALL OF DUTY: Seri bazlı düşünüldüğünde, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyun serisi haline gelen Call Of Duty’de harabe bir evin tuvaletinde, kirli bir klozetin tam üstünde hadis-i şerif ile bezeli olan bir çerçeve asılı olduğu tespit edildi. Oyun firmasına giden şikayetler üzerine kaldırılan görsel yerine siyah renk bir çerçeve konuldu. 

HITMAN: DNA’sı ile oynanmış bir asker oyun senaryosuna göre düşmanları öldürmeye ve görevleri yerine getirmeye uğraşır. Türkiye’de de yılın en iyiler arasında yer alan oyunda, İslam’ı aşağılayan görseller kullanıldı. 

COUNTER STRIKE: Dünyaca ünlü asker terörist çatışmasına dayalı keskin nişancı oyunu Counter Strike’da teröristler yaralanırken ya da ölürken ‘Allahu Ekber’ ve ‘La ilahe illallah’ çığlıkları atıyordu. İslam dünyasının yoğun tepkisi üzerine oyun kurucular tarafından oyuna güncelleme getirilerek ses efektleri oyundan çıkarıldı. 

SERIOUS SAM: Dünyayı canavarlardan koruma üzerine kurulu oyunda yaratıklar, Hz. Ali’nin kabrinden türemektedir. Bu sebeple ağır silahlarla Hz. Ali’nin kabrine saldırı içeren bir oyundur. 

CLIVE BARKERS UNDYING: Oyunda ilerleyen bölümlerin birinde ana karakter şeytanın saldırısına uğramaktadır. Şeytan, sabit konumda bu saldırıları gerçekleştirirken ayetlerden birinin üzerinde durmaktadır. 

ZACK & WIKI: Oyunda kötülük sembolü düşmanlar ölürken ‘Allahu Ekber’ sesi çıkarıyor. 

AYO DANCE: Oyunda Dj 5.000.000 puan kazandığında Kuran-ı Kerim’in üzerinde şarkı söyleyip dans ediyor. 

MUSLIM MASSACRE: Oyun çarşaflı kadınlar ve sakallı adamları öldürme üzerine kuruludur. Oyun sonunda Hz. Muhammed’in öldürülmesi isteniyor. 

BOMB GAZZE: Gazze’yi bombalayıp, çarşaflı kadınları ve cübbeli erkekleri öldürme üzerine kurulu bir oyundur. 

MINARETT ATTACK: Oyunda dağların hemen önünde kiliseleriyle sakin bir İsviçre şehri vardır. Ancak ‘başlat’ komutunu verir vermez yerden şehri işgal edecek biçimde minareler yükselmektedir. Oyuncu ne kadar minare ya da müezzin vurursa o kadar puan almaktadır. Vurulamayan müezzinler, oyunu kaybetmiş olmanın bir getirisi olarak durmadan ezan okumaktadırlar. 

PACMAN: Dünyaca ünlü Pacman’in bir versiyonu Müslüman, çarşaflı kadınları toplayarak ilerleme oyunudur.” 

 

Muhalifgaste.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILAMAYANLAR 14 YILDA YAPILDIÖnceki Haber

CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILAMAYANLAR 14 Y...

Erken Seçim Yapılacak mı?Sonraki Haber

Erken Seçim Yapılacak mı?

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı