OKE’DEN AÇIKLAMA! YALANLAR ZİNCİRİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKE’DEN AÇIKLAMA! YALANLAR ZİNCİRİ
Abone ol
​​​​​​​Samsun’un Çarşamba ilçesine Oltan Köleoğlu Enerji(OKE) tarafından kurulum çalışmaları devam eden biyokütle enerji santrali ile ilgili yerel basında çıkan ‘OKE faaliyete geçmezse 30 milyon lira teşvik alamayacak‘ yalanına OKE’den açıklama yapıldı.

OKE söz konusu basın kuruluşunun daha öncede yalan zinciri şeklindeki açıklamaları yayınladığına dikkati çekerek, “Şimdi bu durumda  bütün bu yalanların ne için yapıldığını,  bu yatırımın hangi sebeple engellemeye çalışıldığını ve arkasındaki sebebi bizler  öğrenmek istiyoruz “dedi.

Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğerceli mahallesine Oltan Köleoğlu Enerji(OKE) tarafından yapımı devam eden biyokütle enerji santrali ile ilgili yerel basında çıkan ‘OKE santral yatırımını tamamlayamazsa, 30 milyon liralık teşvikten yararlanamayacak’ şeklindeki haber üzerine yazılı açıklama yapıldı. “Bu yalanlar serisi ile nereye varılmak isteniyor? “ sorusunu soran OKE, söz konusu basın kuruluşunun daha öncede Bölge İdare Mahkemesi tarafından resmi açıklama ile yalanlanan ‘ODTÜ’lü bilirkişi heyeti atandı’ yalanını gündeme taşıdığını hatırlattı.

SÖZDE ÇEVRECİLER KARA PROPAGANDA YAPIYOR

OKE’den yapılan açıklamada, “Bölgenin kalkınmasının önüne geçmeye çalışan bir grup sözde çevreciler kara propagandaya devam etmekte ısrar ediyorlar. Bu karalama çalışmasını  sürekli yalan maddeler ortaya atarak yapmaktan bıkmayan  bu grubun yalanlarını ortaya çıkarmaktan biz bıktık ama onlar halkı kandırmaktan bıkmadılar maalesef.  Önce kül yağacak diye halkı kandırmak istediler. Oysaki Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlilerinin  yaptığı açıklamada biyokütle tesisinin çevreci bir santral olduğu, bu tesislerden havaya çıkan maddenin su buharı olduğu ve havayı kirletmeyecek  yeni bir  teknoloji olduğu açıklandı.  Arkasından tarım bitecek dediler. Oysaki tarımın gözbebeği Çukurova ve Balıkesir’i görmezden geldiler. Bu tesislerin olduğu ve veriminden bir şey kaybetmeyen toprakları unuttular. Buraları gezmeye giden Çarşambalı çiftçi kadınlar ise gezip gördüklerini diğer çiftçilerle paylaşınca bu sefer  teyze kelimesini aşağılayıcı ifade olarak kullanıp çiftçi kadınları aşağıladılar. Ağır  yazılar yazdılar. Sırf Çarşambalı kadınlar “tesisin zararı yokmuş gidip gördük bize tarafsız bir şekilde anlattılar” dediler diye. Gerçekler bir bir Çarşamba halkının gözü önüne serilmeye devam ettikçe ağır bir  kan kaybı yaşayan bu sözde çevreciler bu sefer de ODTÜ’yü arkalarına almaya çalışarak ODTÜ’den bilirkişi heyeti geliyor diye yalan maddelerine birini daha eklediler. İşin acı yani bu heyetten ne Adalet Bakanlığı’nın, ne ODTÜ’nün ne de sözde heyetin haberi vardı. Koskoca Adalet Bakanlığı böyle bir heyetin olmadığını açıklamak zorunda kaldı. İşin komik yanı sonradan  ODTÜ’yü arkasına almak isteyen bu grup "Sehven" yazılmıştır diye kendi kendini yalanladı “denildi.

OKE’DEN KINAMA

Açıklamada şunlar kaydedildi; “Bugün ise tesisin teşvik almak için ne kadar acele ettiği, 30 milyon dolar için bu kadar uğraştığını anlatan bazı haberler yapılmıştır. Ancak unutmamak gerekir ki burası bizim ne ilk tesisimizdi ne de son tesisimiz olacaktır. Bizler  yerli ve milli üretimi desteklemek adına, ülkemizin kalkınmasında bir nebze de olsa katkı sağlamak adına bu işin içindeyiz. Ayrıca şunu da önemle vurgulamak isteriz ki;  Devlet bu teşvikleri doğaya zarar vermeyen bir sistem olduğu için vermektedir. Dolayısıyla sözde çevreci arkadaşların bugüne kadar iddia ettikleri tüm olumsuz algı süreci de böylece kendini yok etmiş olmaktadır. Şimdi bu durumda  bütün bu yalanların ne için yapıldığını,  bu yatırımın hangi sebeple engellemeye çalışıldığını ve arkasındaki sebebi bizler  öğrenmek istiyoruz. Bu kadar yalan üzerine kurulmuş, bilimsellikten uzak ve maksatlı  açıklamaların yapıldığı ve zora gelince sehven yapılmıştır diye hemen konuyu kapatmaya çalışan bir odanın asıl varlık nedeni nedir? Kime ya da kimlere  hizmet etmektedir? Özetle  ideolojik karşıtlık yüzünden bilimi inkar eden, yalanlar söyleyen ve bu yalanları  ortaya çıktıkça başka bir yalana başvuran ve en acısı da halkı galeyana getirerek kaos yaratmaya çalışan ve bundan beslenen bu  sistemi  bizler  kınıyoruz. Ülkemize, milletimize, değerlerimize, çevremize, ekonomimize, bu ülkenin gençleri ve çocuklarına hizmet etmeye devam edeceğiz.  Bizler ortaya koyduğumuz sosyal faydalarla, önümüze bakarak ve ilerleyerek,  yalnızca Türkiye için enerji üretmekle kalmıyor aynı zamanda Çarşamba içinde  birçok katma değer yaratıyoruz. “

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TARİHİ KÖPRÜ’DE İNTİHAR GİRİŞİMİÖnceki Haber

TARİHİ KÖPRÜ’DE İNTİHAR GİRİŞİMİ

İYİ PARTİ SALIPAZARI’NDA SORUNLARI DİNLEDİSonraki Haber

İYİ PARTİ SALIPAZARI’NDA SORUNLARI DİNLE...

Yorum Yazın