ÖDENEK YOK! BARAJ DURDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖDENEK YOK! BARAJ DURDU
Abone ol
Yapımına başlanan Salıpazarı içme ve sulama baraj inşaatının ödenek olmadığından durdurulduğu iddia edildi.

Samsun'un Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık İlçeleri'nde geçtiğimiz yıl 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, sene-i devriyesinde de doğu yakasındaki 3 ilçede 22 Ağustos Cumartesi günü sabaha karşı başlayan şiddetli yağmur, çayların taşmasına, heyelan ve göçüklere neden olmuştu.

Çarşamba, Terme ve Salıpazarı'nda çok sayıda işyerini ve evi su basmış, özellikle yüksek kesimlerinde heyelana neden olan yağışlar yolları kapatmıştı. Sel suları ekili arazilere ve fındık bahçelerine zarar verirken, fındık hasadında olan üreticinin maddi hasarı büyük olmuştu. Her sağanak yağış sonrası doğu bölgesindeki fotoğraf değişmezken, geçen yıl yaşanan sel felaketini de hatırlatan vatandaşlar, 'altyapı yetersizliğinden' dert yanmıştı.

HALK TEDİRGİN

Özellikle yaz aylarında bastıran her sağanak yağış sonrası doğu bölgesinde insanlar 'tedirgin' olurken, özellikle o bölgede selin önüne geçecek olan Salıpazarı Barajı'nda ise temel atma töreninden sonra halen somut adımlar atılmaması dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketi sonrası Eylül ayında Salıpazarı Barajı'nın yapımı için ilk kazma vurulmuştu. Bir dönem 'yetersiz ödenek' ayrıldığı gerekçesiyle gündeme gelen Salıpazarı Barajı'nın inşaat çalışmaları durduğu öne sürüldü.

ÖDENEK SIKINTISI

Yüklenici firma, DSİ'den ödenek almakta zorlanırken bugünlerde şantiyeyi boşaltmak zorunda kaldı. Yüklenici firmanın bugüne kadar DSİ'den 1,2 milyon TL civarında bir ödenek aldığı iddia edilirken, DSİ'nin 'para veremediği firmanın şantiyesinde her hangi bir hareketlilik görünmediği ve baraj sahasında iş makinelerinin çalışmadığı göze çarpıyor.

BÜYÜKŞEHİRE ORTAK OLDU

Türkiye genelinde milyarlarca liralık yatırımlar yapan DSİ, sıra Salıpazarı Barajına gelince iflas bayrağını çekti. Kurum, 2017 yılında ihale etmesine rağmen yeterli miktarda ödeneği  bir türlü ayırmadı.  2020 yılında bitmesi gereken baraj inşaatı  1 milyon tl gibi sembolik ödenek ile  gerekli ilerlemeyi sağlayamayınca  DSİ, çareyi barajın mali külfetini Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne yüklemekle buldu.

AKİBETİ BELLİ DEĞİL

Salıpazarı Barajı'nın akibeti konusunda bugünlerde herhangi bir açıklama yapılmazken, kapalı olduğu ileri sürülen şantiyenin ise ne zaman açılacağı merak ediliyor. Yöre halkı inşaatına başlanan ancak yarım kalan barajın bir an önce bitirilmesini isterken, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’de Salıpazarı ve Terme ilçelerimizin kurtuluşu Salıpazarı Barajı'dır. Yapımına başlanan içme ve sulama barajının en kısa sürede bitirilmesi gerekmektedir" demişti.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SALIPAZARI YOLUNDA KAZA! 1 YARALIÖnceki Haber

SALIPAZARI YOLUNDA KAZA! 1 YARALI

MAGANDA KURŞUNU DEĞİL CİNAYET ÇIKTI! 2 KİŞİ TUTULANDISonraki Haber

MAGANDA KURŞUNU DEĞİL CİNAYET ÇIKTI! 2 K...

Yorum Yazın