MHP İL BAŞKANI TEKİN 'TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMIYOR'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP İL BAŞKANI TEKİN 'TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMIYOR'
Abone ol
MHP İl Başkanı Taner Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a işten çıkartılan işçilerin hakları olan tazminatların neden zamanında ödenmediğini sordu!
mimart

MHP İl Başkanı Taner Tekin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a işten çıkartılan işçilerin hakları olan tazminatların neden zamanında ödenmediğini sordu! 

BELEDİYEYİ BÜYÜK ZARARA UĞRATTI.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yaptığı yazılı açıklamada İlkadım Belediyesi'nde çalışırken işten çıkartılan işçilerin hakları olan tazminatların zamanında ödenmemesi ile birlikte ödemelerinde taksitle yapılacak olmasını manidar bulduğunu söyledi. 

Tekin, "İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2014 yerel seçimleri öncesinde 'İşten kimseyi çıkartmayacağım' sözleri vermesine rağmen göreve gelir gelmez yaklaşık 600 işçiyi türlü bahaneler ile keyfi olarak işten çıkartmıştı. Aradan 2 buçuk yıl geçmesine ve mahkeme kararı ile birçok işçinin işe iade kararını kazanmış olmasına rağmen yine keyfi uygulamalarla bu arkadaşlarımızı işlerine iade etmemiş ve yüklü tazminatlar ödemeyi göze alarak belediyeyi büyük bir ekonomik yükün altına sokarak sorumsuzca bir tavır sergilemiştir. Tazminat hak eden işçilerinde büyük bir kısmının tazminatları henüz ödenmemiş ve taahhüt edilen tarihler geçmiş olmasına rağmen sözler tutulmamaya devam etmektedir. Bu ve benzeri uygulamalar işten çıkartılarak mağdur edilen işçilerin mağduriyetini arttırmış, yeni bir iş buluncaya kadar imkansızlığa itilmiştir. Bu sebeple kıt kanaat geçinmek zorunda olan birçok işçinin sosyal ve ekonomik problemleri artmış ailevi sorunlar yaşamaya başlamışlardır. Hatta bir işçi kardeşimizin bu sebepler dolayısıyla bunalıma girmesine ve intihar etmesine sebep olunmuştur. Aradan aylar geçmesine rağmen işten çıkartılan işçilerin bu ve benzeri yaşadıkları sıkıntılar göz önünde bulundurulmayarak aynı sorumsuzluk sürdürülmektedir. İlkadım Belediyesi'nin son 2 buçuk yılda borç yükünün arttığı ve personel maaş ödemelerinde dahi sıkıntılar yaşandığı, bu sebeple gözle görülür hiç bir yatırım ve hizmetin gerçekleştirilemediği açıkça ortadadır. Tazminatlarında aynı gerekçe ile ödenemediğinin işçilere beyan edildiğini öğrendik" dedi. 

AİLELERİ İLE BİRLİKTE 3 BİN KİŞİ MAĞDUR.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a çağrıda bulunan MHP İl Başkanı Tekin, "İşten çıkartılan işçiler maaşlarına güvenerek ev, araba aldılar. Çocuklarını dersanelere ve okullara kayıt ettirdiler. Bu durumun sadece 600 kişiyi mağdur etmediğini aileleri birlikte ortalama 3 bin kişiyi mağdur ettiğini unutmayın. Yaşanan bu sıkıntılar ile yuvası bozulanların, sağlık problemleri yaşayanların, intihar edenlerin, çocukları mağdur olanların vebali sizlerin üzerindedir. Bu vebalden en kısa zamanda kurtulmanızı ve mahkeme kararına rağmen işe iadelerini kabul etmediğiniz işçilerin tazminatlarını biran önce ödemenizi bekliyor ve konunun takipçisi olacağımızı da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BMYO’da Prof. Aydemir yenidenÖnceki Haber

BMYO’da Prof. Aydemir yeniden

Samsun'da FETÖ operasyonu... Burhan Erçal gözaltında!..Sonraki Haber

Samsun'da FETÖ operasyonu... Burhan Erça...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor