Memleket Partisi Samsun’da İstifa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memleket Partisi Samsun’da İstifa
Abone ol
Memleket Partisi Samsun 3. Sıra Milletvekili Adayı Rüstem Kara Adaylıktan çekildi ve partisinden istifa etti.
mimart

Memleket Partisi Samsun İlkadım eski ilçe başkanı ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Rüstem Kara, Memleket Partisi içerisinde demokratik davranılmadığı, verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesi ile Milletvekilliği. adaylığından ve partisinden istifa etti.

Rüstem kara istifası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; " Partimizin kuruluşunda yapılan açıklamaları, tüzüğünü ve programında yazılan gerekçeleri doğru bulduğum için, Türkiye’nin en demokratik tüzüğüne hatta dünyanın bu anlamda en demokratik partisi olduğumuz söylemine inanarak, dışarıdan şahsıma yapılan bütün eleştirilere rağmen, genel başkanımıza ve partime inanarak, mücadele ettim. Bu düşüncelerimle, İlkadım İlçe başkanlığı görevimden ayrılarak, milletvekili aday adayı oldum.

 Bu süreçte önseçimle aday belirleme girişimi olmadığı gibi, liyakate  de bakılmadığını fark ettim. Bütün itirazlarımı yazarak ve telefonla ifade etmeye çalıştığım halde, partimin genel merkezinin duyarsız ve umarsız kaldığını gördüm. Daha ilk seçimde gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmesi gibi,  sonrasında da bu tutum ve davranışın devam edeceğinden kuşkum kalmadı.

Bu anlamda bütün söylemlerin de, günü geldiğinde dikkate alınmayacağını düşünerek, Memleket Partisi milletvekilliği adaylığımdan ve üyeliğimden istifa ediyorum." dedi.

Rüstem Kara, Memleket partisinde bulunduğum yaklaşık iki yıl içinde son aylarda partiye yoğun katılım sağlayan gençlere ve onların emeklerine sonsuz saygı duyuyorum.Yine partinin ilkelerine, program ve projelerine inanarak gelen, birlikte çalıştığım bütün arkadaşlarıma  maddi manevi katkı sunan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Ancak Samsun'da uzun yıllardan beri siyasetin içerisinde olan bir kişi olarak, bir fizik öğretmeni ve bir sendikacı olarak, kaçıncı sıraya yazıldığım değil, parti tüzüğü ve kamuoyu önünde verilen en demokratik parti olacağız söylemleriyle, yaşadıklarım çok farklı oldu. Emeklerimizin yok sayıldığını gördüm. Liyakate bakılmadığını gördüm. Yaşadığım kırılma duygusunu bir umutla partiye katılan bütün gençlerimizin de yaşamaması adına, Memleket Partisinden ayrılıyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Burak Öz, Salıpazarı’na Veda EttiÖnceki Haber

Kaymakam Burak Öz, Salıpazarı’na Veda Et...

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi AçıldıSonraki Haber

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Açıl...

Yorum Yazın

Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti