Mantar üretimi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mantar üretimi başladı
Abone ol
Salıpazarı Yeşil mahallesinde Münir Akdağ ve Hüseyin Çakır adlı girişimcilerin, atıl durumdaki eski okul içerisinde, Kaymakamlık ve Ziraat Odası’nın katkılarıyla kurdukları mantar üretim tesisi meyvelerini vermeye başladı.
mimart

Kaymakam İskender Çolak’ın üç hafta önce yapmış olduğu ziyarette saman halinde kapalı poşetlerin içerisinde  olan mantarların, şu an itibariyle poşetleri yırtarak kenarlardan sarktıkları görüldü. Üretimin ilk meyvelerini verdiğini belirten Münir Akdağ, tecrübe aşamasında olduklarını daha öğrenecekleri çok şeyin  olduğunu söyledi. Üretim sonrasında geri dönüşümde poşet içerisindeki atıkların hayvan yemi olarak kullanılabileceğini, yaklaşık 20 baş  hayvan alarak çok besleyici değeri olan atıklarla, yüzde elli yem tasarrufu yapmak amacında olduğunu belirtti. Ayrıca mantarların öğütülmesiyle  elde edilen unun  lokantalarda ve ekmek yapımında kullanıldığını, ekonomik getirisinin de yüksek olduğunu belirtti.

 

Üretim aşamasındaki  tesisi gezen Kaymakam Çolak, sabır gerektiren bu sürecin başlarında olduklarını, yavaş yavaş üretim aşamasında maliyetin aşağıya düşmesi ve pazarda yer bulabilmesi amacıyla adım adım, emin adımlarla ilerlemek gerektiğini belirtti. Ayrıca tesisin kurulması ve üretimin gerçekleşmesi safhasında vermiş oldukları katkılardan ötürü Ziraat Odası Başkanı Fatih Örenç ve ziraat mühendislerine teşekkür etti.

Tesis içerisinde yapılan incelemeler sonrasında üretilen mantarların yağ ile kavrulması sonucu oluşan leziz yemeğin tadına bakıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göğsümüzü kabarttı.Önceki Haber

Göğsümüzü kabarttı.

Dahiliye Doktoru Göreve BaşladıSonraki Haber

Dahiliye Doktoru Göreve Başladı

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor