Kedilerin gönüllü bakıcısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kedilerin gönüllü bakıcısı
Abone ol
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan ve çevredekilerin "Kedilere fısıldayan kadın" adıyla seslendiği Ezgi Koçoğlu, her gün yaklaşık 50 kediyi mama ve balıklarla besliyor
mimart

Girne Amerikan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu olan 27 yaşındaki Koçoğlu, çevrede pek çok sahipsiz kedi bulunduğunu, özellikle kış aylarında aç kaldıklarını görünce hayvanların yardımına koştu.

Evlerindeki gıda atıklarının yanı sıra balıkçıları da gezen Koçoğlu, aldığı balıkları yaklaşık 2 yıldır evinin çevresindeki 50 civarındaki kediye veriyor. 

Kedilere yiyecekleri her gün aynı saatlerde vermesi, kedilerin de yemek saati geldiğinde peşinden ayrılmaması dolayısıyla çevredekiler Koçoğlu'na, "Kedilere fısıldayan kadın" diye sesleniyor.

Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevredeki sahipsiz kedilere kimsenin bakmadığını, hayvanların aç kaldığını anlattı.

Çocukluğundan beri hayvanlara karşı sevgisinin olduğunu vurgulayan Koçoğlu, "Evimiz deniz kenarında, yazlıkçıların yoğun olarak yaşadığı bölgeydi. Yaz döneminde hayvanlar piknikçilerden arta kalanlarla az da olsa besleniyor ama özellikle kış döneminde burada kimse kalmıyor. Kalanlar da sahip çıkmıyor. İnsanlar evlerinin önüne alışmasın diye artan yemeklerini kapının önüne koymak yerine çöpe atıyor." dedi.

Kedilerin özellikle kış aylarında yeterli yiyecek bulamadığını belirten Koçoğlu, bunun üzerine her gün hayvanlara yiyecek verdiğini aktardı.

Hayvanları çok sevdiğini dile getiren Koçoğlu, yemek saati geldiğinde bütün kedilerin bir araya toplandığını ve kendisini takip ettiğini söyledi.

Her gün balıkçıları dolaşarak balık atıklarını topladığını belirten Koçoğlu, "Kedilerin bakımını tamamen kendi imkanlarımla üstleniyorum. Kedilere sabahları hazır mama ya da tavuk suyu ile yaptığım makarna veriyorum. Akşamları da balıkçılardan aldığım balıkları. Balıkçılar artık beni tanıyor ve balık atıklarını saklıyor. Çevredeki insanlar ise kediler peşimden gelince bana 'Kedilere fısıldayan kadın' adını taktılar. Çevredeki bütün kediler peşimde dolaşıyor." ifadelerini kullandı.

Koçoğlu, kediler soğukta üşümesin diye evinin karşısında çadır kurarak mini bir barınak haline getirdiğini, hasta olanları veterinere götürüp tedavi ettirdiğini anlattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Destekleme ödemeleri bugün başlıyorÖnceki Haber

Destekleme ödemeleri bugün başlıyor

'MALİYETİN ALTINDA FINDIK SATIŞININ SORUMLUSU HÜKÜMETTİR'Sonraki Haber

'MALİYETİN ALTINDA FINDIK SATIŞININ SORU...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor