GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARININ YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARININ YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ
Abone ol
Samsun'da İlkadım Belediyesi, gaziler, gazi eşleri ve şehit yakınları için önemli bir karar aldı. Belediyeye kendi parselleri için abonelik ve yapı ruhsatı için başvuran şehit ve gaziler, alınan ücretlerden muaf tutulacak.
mimart

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş 'ın belediye hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi ve vatandaşların talep ve isteklerinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla İlkadım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Serdar Bektaş önderliğinde 7 ay boyunca özveri ile sürdürülen çalışmalar belediye meclisinde meclis üyelerinin kabulüne sunuldu. Oy birliği ile kabul gören düzenlemeler içinde yerel yönetimler arasında tek ve Türkiye'de örnek bir karar da alındı. Alınan karar ile gaziler, gazi eşleri ve şehit yakınları Yapı Kontrol Müdürlüğü'nce alınan abonelik işlemi gibi tüm ücretlerden ve aynı zamanda kendi parseline yapacakları binalara ilişkin yapı ruhsatı ücretlerinden muaf tutulacak.

'VATAN UĞRUNA ÖLENLERİN HAKKI ÖDENMEZ'

'Şehit ve gazi ailelerimiz bu vatan için kendi çocuklarını, kendi çocuklarının kanlarını topraklarımızın selameti ve istikbali için feda ettiler. Bu anlamda ben bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle minnetle ve şükranla yâd ediyorum' diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 'Yapı Kontrol Müdürlüğümüzün etkin ve kontrollü bir çalışma sistemiyle hizmet vermesine yönelik 7 maddeden oluşan düzenlemeyi belediye meclis gündemine taşıdık. Yaptığımız düzenlemeler oy birliği ile kabul gördü. Yine Türkiye'de tek olan düzenlememizde gazi ve şehitlerimizin 1. ve 2. derece akrabaları, Yapı Kontrol Müdürlüğü'nce alınan abonelik işlemi gibi tüm ücretlerden muaf tutulacak, aynı zamanda kendi parseline yapacakları binalara ilişkin yapı ruhsatı ücretleri almayacağız. Belediye olarak her zaman şehit ailelerimizin yanında olduk, bundan sonrada her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin güvenle yaşaması için canlarını feda eden şehitlerimizin, bu uğurda gazi olan vatandaşlarımızın hakkını ödemek mümkün değildir. Şehitlerimizin kanı ile çok büyük fedakârlıklarla bizlere emanet edilen vatanımıza sahip çıkmanın yanı sıra güçlü ve güzel yarınlar için çok daha fazla çalışıyor, belediye meclisimizle birlikte ülkemize şehrimize hizmet ediyoruz. Şehitlerimizin emaneti olan şehit yakınları ile gazilerimiz her şeyin en güzeline layıktır' dedi.

Belediye Meclis gündeminde geçen yeni düzenlemeler ise şöyle:

'Gazi ve şehitlerimizin 1. ve 2. derece akrabaları, Yapı Kontrol Müdürlüğü'nce alınan abonelik işlemi gibi tüm ücretlerden muaf tutulacak, aynı zamanda kendi parseline yapacakları binalara ilişkin yapı ruhsatı ücretleri alınmayacaktır. Yapı ruhsatı düzenlenen parsellerde inşaat bilgilerini içeren tanıtım tabelaları İlkadım Belediyesi'nce hazırlanacaktır. Bu sayede parsellerdeki inşai faaliyete ilişkin bilgilerin herkesçe görülmesi sağlanacaktır. Parselinde ağaç dikme işlemi yapılamayan yapı ruhsatı alan binalarda, ağaçlandırma hizmeti İlkadım Belediyesi'nce verilecektir. Daha yeşil bir İlkadım için alınan bu karar ile ağaçlandırma faaliyetlerimiz hız kazanacaktır. Sözleşme süresi içinde tamamlanan ve iskan alan yapıların müteahhitlerine teşekkür belgesi düzenlenecektir. İşini zamanında ve projesine uygun olarak yapan müteahhitlerin teşvik edilmesi amaçlanmıştır. Sözleşme süresi içinde veya ruhsat süresi içinde iskan alamayan müteahhitlerin başka parselde bina yapmak istemesi halinde tamamlama sigortası yaptırma zorunluluğu getirildi. Müteahhit, yapı denetim kuruluşu ve şantiye şeflerinin Elektronik tebligat adresi almaya teşvik edilecektir. Bu sayede tebligat için geçen sürelerde oluşan mağduriyetlerin önüne geçilecektir. İbadethaneler, kamu kurumları ve vakıflardan ruhsat ücreti alınmayacaktır.'

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HASTANENİN 8.KATINDAN DÜŞEREK ÖLDÜ!Önceki Haber

HASTANENİN 8.KATINDAN DÜŞEREK ÖLDÜ!

SAMSUN'DA BIÇAKLI SALDIRI!Sonraki Haber

SAMSUN'DA BIÇAKLI SALDIRI!

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor