Engellilere Müjde! Rapor Çilesi Son Buluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engellilere Müjde! Rapor Çilesi Son Buluyor
Abone ol
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli raporlarındaki yüzde ibaresini kaldırarak hak mağduriyetine son verecek. Yeni uygulamayla yüzde 40’ın altındaki engelli haklarından kademeli yararlanabilecek.
mimart

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli raporlarındaki yüzde ibaresini kaldırarak hak mağduriyetine son verecek. Yeni uygulamayla yüzde 40’ın altındaki engelli haklarından kademeli yararlanabilecek.

MİLLET’in bir yıldır gündeme taşıdığı rapor budama olayı artık son bularak engelli vadandaşların hak gaspı bitiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek uygulama engellilerin rapor çilesine son verecek. Engellilere evde bakım ücreti, engelli maaşı, emeklilik ve vergi indirim belgesi gibi haklardan faydalanmak için sağlık kurulu raporlarındaki "yüzde 40" oranında engelli olma şartı kaldırılacak.

%40’IN ALTINA YENİ HAKLAR

 

Mevcut uygulamaya göre, yüzde 40 oranının altında engelli raporu olan vatandaşlar, birçok haktan yararlanamıyordu. Yeni sistemde ise yüzde 40 oranının altında engeli olanlara da bu haklardan yararlanma yolu açılacak. Engelliler, sosyal ve ekonomik şartlarına göre de raporlandırılacak. Yeni uygulama göre yüzde 50 ve üzeri ağır engelli, yüzde 50 ve 35 arası engelli ve 35 altı hafif engelli olarak anılacak. Örneğin, yüzde 35 engelli olan bir kişiler de ‘engelli sayılarak haklardan kademeli olarak yararlanacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vekil açıkladıÖnceki Haber

Vekil açıkladı

Yedaş'a oy yağıyorSonraki Haber

Yedaş'a oy yağıyor

Yorum Yazın

Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi