ÇİFTÇİNİN ELEKTRİĞİNİ KESTİNİZ! İNSAFINIZ YOK MU?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİFTÇİNİN ELEKTRİĞİNİ KESTİNİZ! İNSAFINIZ YOK MU?
Abone ol
​​​​​​​İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Terme ilçesinde hasat döneminde çiftçilere yüklü elektrik faturalarının gittiğini açıklayarak, "Terme ilçesinde çiftçilerin elektrikleri kesildi" dedi, hükümetten yasal düzenleme istedi.

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Hasat döneminde elektriği kesilen çiftçi ne yapacak?" diye sordu.

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, ülkenin dört bir yanından ve Samsun’dan gelen hasat döneminde elektriği kesilen çiftçilerin seslerini meclis gündemine taşıdı.

Mecliste yaptığı konuşmada Samsun'un Terme ilçesinde ve ülkenin birçok bölgesinde çiftçinin hasat döneminde elektriklerinin kesildiğini e bu durumu anlamakta zorlandığını kaydeden Bedri Yaşar, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Çiftçimizin en büyük gideri olan elektrik faturalarının ödeme takvimindeki sıkıntıyı defalarca söyledik. Çiftçinin fatura ödemelerinde bir an önce gerekli düzenlemenin yapılmasını, fatura ödemelerinin hasat dönemine uyarlanmasını defalarca dile getirdik. Ama defalarca meclis gündemine taşıdığımız konuya nedense kulak tıkanıyor. Sorunun düzeltilmesi için daha kaç kere meclis gündemine taşımamız lazım.”

Her hasat döneminde aynı sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Yaşar, 'Ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi Samsun'un Terme ilçesinde de tam da hasat döneminde gelen yüklü elektrik faturasını ödeyemeyen çiftçimizin elektriği kesildi. Bu ödemelerin hasat döneminde yapılmasına ilişkin düzenlemeyi yapmak çok mu zor. Neden yıllardır yaşanan sorunların çözümü çok basitken çözümüne ısrarla yaklaşılmıyor. Bunu anlamlandırmak mümkün değil” dedi.

"FİRMADA DA MI İNSAF YOK!"

“Hadi burada sorunun henüz resmi bir çözümü halen hazırlanmadı, firmada da mı insaf yok” diyen Yaşar, “Zaten çok uzun bir süredir ekonomik kriz, ardından virüs salgını derken afetlerle mücadele eden çiftçimizi bu kadar dara sokmak, bu kara günlerde yalnız bırakmak niye!” diye sordu.

"ÇİFTÇİMİZE YAZIK DEĞİL Mİ?"

Tarım sektöründe yaşanan sıkıntının boyutunu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verileri daha net bir biçim de ortaya koyuyor diyen Yaşar, şu verileri paylaştı:

“SGK verileri, özellikle son 10 yılda kayıtlı çiftçi sayısının her yıl giderek azaldığını gösteriyor. 2008’de 1 milyon 127 bin olan çiftçi sayısı 2019’de 600 bine kadar düştü. Yine TÜİK verilerine göre tarım sektöründe istihdam edilen kişi sayısı da 2002’de 7 milyon 458 bin kişiyken, 2020 Şubat ayı itibariyle 4 milyon 157 bin kişiye geriledi. Bu da son 18 yılda 3 milyon 301 bin daha az tarım çalışanı anlamına geliyor. Tüm bu tablodan sonra tam da hasat döneminde elektriği kesen ve verdiğimiz tüm önergelere rağmen gereğini yapmayan vicdanlara sesleniyorum.

Her dönem ülkenin yükünü taşıyan çiftçimize bu reva mı, yazık değil mi çiftçimizin koca bir yıl verdiği emeğe..."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KORONAVİRÜS’TE SON DURUM!Önceki Haber

KORONAVİRÜS’TE SON DURUM!

SAMSUN’DA KAZA! 8 YARALISonraki Haber

SAMSUN’DA KAZA! 8 YARALI

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Feromon Tuzaklar Kuruldu
Karaca’dan Dündar’a Tebrik Ziyareti
Küflenen Ekmeği Tüketmeyin!
Başkan Karaca İlk Nikâhını Kıydı
Muhtarlar Göreve Başladı
Başkan Yardımcılığı’na Hayrettin Akman Getirildi
MHP’de Yeni Başkanlık Divanı Belirlendi
İyi Parti’den Karaca’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Alperenler Salıpazarı’nı Coşturdu
Salıpazarı Yolunda Kaza!
Salıpazarı Meydanda Kucaklaştı
Salıpazarı’nda Kaza! 5 Yaralı
Başkan Karaca’dan Bayram Mesajı “Mesafeleri Kaldıraracağız”
Karaca Göreve Başladı
Salıpazarı’nda Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Salıpazarı’nda Karaca Dönemi
YSK Salıpazarı Kararını Açıkladı
Salıpazarı’nda Muhtarlık Yarışı! Hangi Mahallede Kimler Kazandı?
Başkan Halit Doğan Görevi Devraldı
Habersal Gazetesi, Halil Akgül'e Özel Bir Sürpriz Yaptı