ÇARŞAMBA’DA DEV PROJEYE ONAYLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇARŞAMBA’DA DEV PROJEYE ONAYLANDI
Abone ol
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Tekstilkent için hazırladıkları projelerin onaylandığını açıkladı.
mimart

Doğan, yaptığı açıklamada, 94 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak 50 milyon liralık Tekstilkent Projesi'nde 13 tekstil fabrikası yer alacağını söyledi.

Tekstilkent'te yer alacak yatırımların projelerinin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından onaylanarak yayımlandığını belirten Doğan, "50 milyon lira tutarındaki projenin yüzde 55’ini hibe olarak alacağız. Projemize 2020 yılı içinde başlayıp bir yılda da bitirmeyi planlıyoruz. İlk etapta çoğunluğu kadınlardan oluşan 3 bin kişiyi istihdam edip, ilerleyen zamanlarda bunu 5 bine çıkarmayı planlıyoruz." dedi.

Tekstilkent Projesi'ni her firma için 2 bin 500 ile 4 bin 500 metrekare kapalı alan olacak şekilde hazırladıklarını anlatan Doğan, ayrıca firmalara 2 bin metrekare açık alanda sosyal donatı alanı tahsis edeceklerine işaret etti.

Çalışanların çoğunluğu kadınlardan oluşacağı için projede çocuklarının bakımının yapılacağı kreş de yer alacağını vurgulayan Doğan, "Sektörde en çok yaşanan sıkıntılardan biri kalifiyeli işçi sorunudur. Tekstilkent'e mesleki eğitim merkezi kuracağız. Burada istihdama katılacak hemşehrilerimizin alanında uzmanlaşarak göreve başlaması için eğitimler vereceğiz." diye konuştu.

 Doğan, Çarşamba'nın kendi markasını üretmesi için çalışma yapacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Firmalarımız ile el ele verip kendi markamızı üreteceğiz. Projemizin onay süreçlerini tamamladık, artık kısa zaman içerisinde Tekstilkent’in inşaatına başlamak istiyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş ile tüm milletvekillerimize ve TKDK Samsun Koordinatörü Bülent Turan’a teşekkür ederim."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MARKETLER VE BAKKALAR AÇIK OLACAKÖnceki Haber

MARKETLER VE BAKKALAR AÇIK OLACAK

KİMLER 1000 LİRA NAKDİ DESTEĞE BAŞVURABİLİR?Sonraki Haber

KİMLER 1000 LİRA NAKDİ DESTEĞE BAŞVURABİ...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor