BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI HİZMET

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI HİZMET
Abone ol
​​​​​​​Samsun Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Ergün, bir günde 200 yaşlı ve engelli vatandaşa evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi.
mimart

Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı ve engelli vatandaşların daima yanında olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetlerinin en güzel örneklerinden birini sunuyor. Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekip ile her gün bakıma ihtiyaç duyan yaşlı ve engellilere hizmet veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in öncülüğünde sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarla vatandaşların yüzünü güldüren ve hayır duasını alan Büyükşehir Belediyesi, bir günde 200 yaşlı ve engelli kişinin yardımına koşuyor.
Yardımlar ve hizmetler noktasında bu alandaki önceliği dezavantajlı bireylere veren Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ayrıca evinde yalnız yaşayan, kimseleri olmayan yaşlı insanlarla sohbet ortamları da oluşturuyor.

65 yaş ve üstü bakıma muhtaç yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara, belirlenen program dahilinde, evde genel temizlik, banyo ve kişisel temizlik, doktor tarafından sağlık ve psikolojik rahatsızlıkları olanlardan evde tedavi alması gerekenlere psiko-sosyal destek gibi hizmetler veren belediye, bu çalışmalarını ücretsiz yapıyor.

Günde 200 yaşlı ve engelli vatandaşa dokunan ekipler, temizlik hizmetlerinde ise insan sağlığına zararı dokunmayan antibakteriyel ürünler kullanıyor. Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Ergün, “12 araç ve 22 ekip ile evde bakım ve sağlık hizmeti sunuyoruz. Kimseye ayrım yapmadan, gerekli şartları taşıyan tüm vatandaşlarımıza bu hizmeti veriyoruz. Başkanımız Mustafa Demir önderliğinde sosyal belediyeciliğin gerekleri çerçevesinde Samsun'da ikamet eden ihtiyaç sahibi ve engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını giderme gayreti içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇARŞAMBA’DA AĞAÇTA ASILI BULUNDUÖnceki Haber

ÇARŞAMBA’DA AĞAÇTA ASILI BULUNDU

 TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 4 YARALISonraki Haber

 TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 4 YARALI

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı