″Botoks Yılan Zehri Değil″

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
″Botoks Yılan Zehri Değil″
Abone ol
Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, halk arasında yaygın olan düşüncenin aksine botoksun bir yılan zehri olmadığını söyledi..
mimart

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, halk arasında yaygın olan düşüncenin aksine botoksun bir yılan zehri olmadığını söyledi.
Botoksun, clostridium botulinum adındaki bakteriden salgılanan bir toksin olduğunu ve protein yapıda olduğunu belirten FBM Özel Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, “Bu toksin etkisi, aşılarda da olduğu gibi işlemlerden geçirilerek tıbbi olarak kontrol altına alınmıştır” dedi.
Botoksun tıptaki kullanım alanları hakkında da bilgi veren Ettekin, “Kırışıklık tedavisi, koltuk altı, el, ayak terlemesi tedavileri botoksun estetik amaçlı kullanımını oluşturur. Son dönemlerde migren tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Tıptaki diğer kullanım alanları istem dışı veya kontrolsüz kas kasılmaları yapan tüm distonilerdir. Botoks, uygulaması çok ince iğne uçları kullanılarak ilacın kas içine minik enjeksyonlar şeklinde verildiği, dayanılmaz bir acıya neden olmayan basit bir uygulamadır. Uygulandığı alanda o bölgeye sinirler tarafından gönderilen ‘hareket et’ komutunu engeller ve bunun sonucu olarak kas hareketlerinin ciltte oluşturduğu kırışma görüntüsü ve kırışıklıkların zaman içinde derinleşmesinin önüne geçilmiş olur” diye konuştu.
Botoksun bir dolgu maddesi olmadığının altını çizen Ettekin, “Kullanım amacı yüze volüm kazandırmak değildir. Botoks sadece aşırı kasılıp üzerindeki cildi kırıştıran kasların hareketlerini yatıştırmak için kullanılır. Bu nedenle botoks uygulaması sonrasında yüzümüzde herhangi bir şişlik meydana gelmez. Botoks uygulamasının kırışıklıkları engelleme süresi ortalama 4-6 aydır. Bu sürenin sonunda etkisi tamamen kaybolur. Etki devam etsin istiyorsak yeniden uygulama yaptırmamız gerekir. Botoks yaptırmayı bıraktığınız anda yüzünüz daha kötü olmaz ama son botoksunuzu yaptırmadan hemen önceki haliniz üzerinden yaşlanma süreci devam eder” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çarşamba Gazeteciler Cemiyeti Yeni Yönetim Kurulunu SeçtiÖnceki Haber

Çarşamba Gazeteciler Cemiyeti Yeni Yönet...

Sağlıklı Beslenme Ve Spor PanayırıSonraki Haber

Sağlıklı Beslenme Ve Spor Panayırı

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı