85 YAŞINDAKİ DURİYE NİNE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
85 YAŞINDAKİ DURİYE NİNE
Abone ol
Samsun'un Salıpazarı İlçesinde yaşayan biri zihinsel üç engelli kardeşin tek derdi yol.
mimart

Samsun'un Salıpazarı İlçesinde yaşayan biri zihinsel üç engelli kardeşin tek derdi yol. Salıpazarı İlçesi Yavaşbey Merkez Mahallede yaşayan üç kardeşten Sebahattin Aslan (54) 19 yaşında, Fatih Aslan (47) 16 yaşında kemik erimesi sonucu yürüyemez olmuş ve tekerli sandalyeye mahum olarak  hayatlarını sürdürüyorlar. Kız kardeşleri Ayten Aslan (40) ise doğuştan zihinsel engelli.

YILLAR YORMADI AMA...

Üç engelli çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 85 yaşındaki anne Duriye Aslan yaşadıklarına kader diyerek "Bu çocuklar bana Allah'ımın bir sınavı,babaları öldükten sonra çocuklarıma hem analık hem de babalık yaptım. Engelli oluşları kader dedim. Onların bütün ihtiyaçlarına tek başıma göğüs gerdim. Çok zorluklar,çok sıkıntılar yaşadım. Halen de yaşıyorum. Yıllardır çektiğimiz çilelerin üzerine bir de bu yol çilesi eklendi. Yıllar yormadı ama bu sıkıntısı bizi yordu. 300 metre yolu yapmak bu kadar mı zor? Gitmediğimiz, yalvarmadığımız  yer kalmadı. Engelli çocuklarım evin bahçesinden dışarıya çıkamıyorlar.Yol çok kötü.Geçenlerde biri tekerlekli sandalye ile giderken düştü ve kafasını yardı. Ne olur şu yolu birileri yapsın."dedi.

TEK UMUDUMUZ YUSUF BAŞKAN

Engelli Sebahattin ve Fatih Aslan kardeşler ise " bu yol yüzünden eve hapsolsuk. 300 metre uzaktaki akrabalarımıza dahi gidemiyoruz. Bizim derdimiz bize yeter. Birer engelli olarak kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Biz kaderimize razıyız. Ama bu yol kaderimiz değil. Devlet 300 metre yolu yapmaktan azic ise diyecek bir şeyimiz yok.Salıpazarında çalmadığımız kapı kalmadı. Buradan umudumuzu kestik. Tek umudumuz Yusuf Ziya Yılmaz. Onu seviyoruz.Ne kadar merhametli olduğunu da biliyoruz. o sesimizi duysun yeter. Gelsin bu yolu bir görsün. Eğer bu yol bizim için ihtiyaç değilse genede yapmasın.

Herkes gibi bizde normal insanlar gibi yaşamak istiyoruz diyen engelli kardeşler " Biz bedensel engellerimizi aştık ama şu yol engelini aşamıyoruz."dedi.

Salıpazarı Yavaşbey Mahallesinde yaşayan üç engelli kardeş 2011 yılında evde çıkan yangında canlarını komşuların yardımı ile son anda kurtarmıştı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı'nda elektrikler kesilecekÖnceki Haber

Salıpazarı'nda elektrikler kesilecek

'Külliye' önünde demokrasi nöbetiSonraki Haber

'Külliye' önünde demokrasi nöbeti

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı