40 bin kişi işe başlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
40 bin kişi işe başlayacak
Abone ol
Doğu Karadeniz’de yaş çay sezonunun açılmasıyla, çay sektörü iş kollarında yaklaşık 40 bin kişi işe başlayacak.
mimart

Yaş çay sezonu öncesi yaklaşık 204 bin üretici, çay hasadı için gerekli araç gereçlerin temini için alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürüyor.

ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne bağlı 47 ve özel firmalara ait 116 fabrika ile çay alım yerleri, nakliye işleri ve yevmiyeyle sektöre bağlı diğer iş kollarında çalışacak yaklaşık 40 bin kişi, çay sezonunda istihdam edilecek.

 

ÇAYKUR’un, İŞKUR üzerinden çalışmalarını tamamlamasıyla gelecek ay kurayla belirlenecek 3 bin 500 yeni işçi daha sektörde görev almaya başlayacak. Alınan bu işçiler, yaş çay sezonunda 120 ile 150 gün arasında çalışacak.

Doğu Karadeniz’de geçen yıl 26 Nisan’da başlayıp 15 Ekim’de sona eren yaş çay alım sezonunda, yaklaşık 1 milyon 270 bin ton yaş çay üretimi gerçekleşmiş, 600 bin ton civarındaki bölümü ÇAYKUR, yaklaşık 670 bin tonu ise özel sektör tarafından alınarak kuru çaya dönüştürülmüştü.

“İşveren, işçi sıkıntısı yaşamayacaktır”

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, sezon hazırlıklarının tamamlandığını, ÇAYKUR’un 29 Nisan’dan itibaren alımlara başladığını belirterek, özel sektörün ise bakım onarım çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Çay tarımının başlamasıyla bölgede ekonominin çok daha canlılık kazandığını vurgulayan Erdoğan, “Geçtiğimiz yıl özel sektörde 9 bin kişi, tarlada çalışan 50 bin kişilik iş gücü, ÇAYKUR’da ise 12 bin civarında çalışan iş gücü vardı.  Bu yıl da bakıldığında bölgede işveren, işçi sıkıntısı yaşamayacaktır. ÇAYKUR’un 3 bin 500 yeni işçi alımıyla da bölgeye önemli katkı sağlanacaktır. Çalışanlar tercihini devlet kurumu olduğu için daha çok ÇAYKUR’dan yana kullanıyor. Mevsimlik de olsa başlayıp daha sonra bir şekilde yıllık çalışmak için çabalıyor” diye konuştu.

Bölgede, özellikle Rize’de çok fazla işsizlik sorunu olduğunu düşünmediğini belirten Erdoğan, “Sistemin çok net olarak oturmamasından dolayı insanların eline geçen rakam düşük olabilir ama çay sektöründe çalışan hiç kimsenin maaşı asgari ücretin altında değil üzerindedir. Çalışma şartları da son yıllarda iyileştirilmiştir. İşsizlikten ziyade iş beğenmemenin ön planda olduğunu düşünüyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çarşamba Kitap Fuarı AçıldıÖnceki Haber

Çarşamba Kitap Fuarı Açıldı

AK Parti'nin Samsun mitingini yorumladı.Sonraki Haber

AK Parti'nin Samsun mitingini yorumladı.

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı