10 Ocak Gazeteciler Gününü Kutladılar.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
10 Ocak Gazeteciler Gününü Kutladılar.
Abone ol
10 Ocak Gazeteciler Gününü Kutladılar.
mimart

KARAASLAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.  

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi, 

''10 Ocak, basın çalışanlarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden itibaren bu yana ülkemizde 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır. Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Bu bakımdan demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basınımızın görevi de, basın ahlak esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmaktır.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminde basın, ülkemiz için çok önemli görevler yaptı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın görüşlerini canlı yayınlarla halka ileterek, darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir görev üstlendiler. Ardından demokrasi nöbetlerinde milletimizle birlikte sabahlara kadar bekleyerek görevlerini en iyi şekilde fedakarca yerine getirdiler. Bu anlamda yerel ve yaygın basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Hükümet olarak gazetecilerimizin görevlerini daha rahat, daha özgür, daha güvenli şartlarda görev yapabilmelerini sağlamak, göreve geldiğimiz günden bugüne önceliklerimiz arasında yer almıştır. 

Bu düşüncelerle yerel ve yaygın basın kuruluşlarında görev yapan basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum'' 

FUAT KÖKTAŞ, 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI...

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Kamuoyunun bilgilenme hakkı ve özgürlüğü için çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladığını ifade eden Milletvekili Köktaş mesajında şunları söyledi:" Basın, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın kuruluşları, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirdiğini görmekteyiz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın bir milletin müşterek sesidir" ilkesinden hareketle görevlerini büyük bir özveriyle devam ettiren, takdire şayan çalışmalara imza atan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm gazeteci dostlarımıza meslek ve özel hayatlarında başarılar diliyorum." 

TANER TEKİN’DEN 10 OCAK MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Tekin, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Basın kuruluşları, ülkenin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen ve toplumu aydınlatan kurumlardır. Basın ve yayın organları tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmakla yükümlüdür. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar.

Basın ve yayın organlarının önemini şüphesiz 15 Temmuz gecesi hep birlikte net bir şekilde daha gördük. Onca uçak, tank, atılan bombalar ve silahların önünde yayın yaparak kamuoyunu sürekli bilgilendiren gazetecilerimizi ve onların emeklerin asla unutmamalıyız. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla kısıtlı imkanlara rağmen görevini yerine getiren gazeteciler ve basın kuruluşlarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Ülkemizin çok yönlü ve organize bir terör kuşatması altında olduğu, milletçe birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde sorumlu yayıncılık ilkesine uygun bir şekilde görevini yapan tarafsız, objektif ve dürüst tüm gazetecilerin gününü kutluyorum. Milli ve manevi hassasiyet taşıyan ekmeğini kalemiyle kazanan emektarlarımızın sayısının artmasını diliyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı'nda okullar tatil...Önceki Haber

Salıpazarı'nda okullar tatil...

Başkan Akgül 10 Ocak Gazetesiciler Gününü Kutladı.Sonraki Haber

Başkan Akgül 10 Ocak Gazetesiciler Günün...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek
Sıcak Hava Hayati Risk Taşıyor