© © 2010–2025 HABERSAL® — Tüm Hakları Saklıdır. Yerel Gücün, Doğru Haber Kaynağı.

Esnaf Odası Seçimlerinde Neden Bu Kadar Aday Var?

2026 yılının Mart ayında yapılacak olan Salıpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri, şimdiden ilçenin kulislerini hareketlendirmiş durumda. Kahvehane sohbetlerinden dükkân aralarına kadar herkesin dilinde aynı soru var: “Bu kez kim gelecek, kim kazanacak?”

Mevcut Başkan Barış Aydoğdu ile birlikte kamuoyunda adı geçen Halit Çelebi, İsa Şahin, Ekrem Turgut, Süleyman Şen ve Yüksel İnan gibi güçlü isimlerin telaffuzu, bu seçimin sıradan bir oda seçimi olmayacağını gösteriyor. Bu tablo, sadece sandık sonuçlarını değil, esnafın geleceğe dair beklenti ve taleplerini de yeniden şekillendirecek.

Neden Bu Kadar Aday Var?

Oda seçimlerinde aday sayısının fazla olması, aslında esnaf arasında biriken beklenti ve değişim arzusunun göstergesi.

Her adayın arkasında farklı bir sosyolojik kesim var:

Tecrübeyi savunanlar: “Mevcut düzen bozulmasın.” Değişim isteyenler: “Ayağa kalkan, sahada gezen bir başkan istiyoruz.” Genç ve dinamik esnaf: “Artık proje üreten biri gelsin.”

Esnaf Ne Bekliyor?

Bugün Salıpazarı esnafının gündeminde üç ana madde var:

Vergi ve SGK yükleri Pazar ve müşteri daralması Oda’nın sahada olmayışı

Bu Seçimin Şifresi: Kırgınlıklar ve Birliktelikler

Bu seçim bir kutuplaşma seçimi değil; tam tersine kırgınlıkların konuşacağı bir dönem olacak. Adaylar arasındaki ittifaklar, son haftalarda dengeleri kökten değiştirebilir.
Bir gerçek var ki: Tek kişinin kazanacağı, ama herkesin etkili olacağı bir seçim geliyor.

Sandıklar sadece bir başkanı seçmeyecek;
“Esnafın geleceğini kim teslim alacak?” sorusuna da cevap verecek.

Esnaf değişim mi diyecek, devam mı diyecek?
Cevap Mart ayında değil, bugün kulislerde yazılıyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER