Başkan Akgül "Bize rağmen "HES"e onay verildi.
GündemAkgül, “Bize rağmen bakanlık izin verdi.
Samsun’un Salıpazarı İlçesi Fidancık mahallesi Karakuş Deresi üzerine Topçuoğlu Madencilik Sanayi Tic. Ltd. Şirketi tarafından yapımı son hızla devam eden enerji Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinde Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgün’den İlginç bir açıklama geldi. Akgül, “Bize rağmen bakanlık izin verdi. Elden bir şey gelmiyor” dedi. Kaymakam Çolak ise santral yapılmadan önce müteahhit firma ordan arazi toplamış! diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendi partisinin yapmayın itirazlarını bile yok sayarak pes dedirtti. HES’e ise devam dedi. Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “Salıpazarı ilçesinden geçen 2 ırmağın birinin üzerinde EPDK?dan da izin alarak enerji üretmek istiyorlar. Bu başvuru Büyükşehir Belediye Meclisine gelene kadar birçok yerden izin alınması gerekiyor ve gerekli izinler alınmış. Biz de Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile yaptığımız istişareler sonucunda, bu derenin su debisinin çok fazla olmaması nedeniyle HES’in uygun olmayacağı düşüncesindeyiz. Yani bu ırmakta üretecekleri enerjiden dolayı 1,5 kilometre mesafedeki doğal hayatın dengesinin bozulacağına inandığımız için santrale sıcak bakmıyoruz” dedi.
“İLÇENİN TURİZMİNE BÜYÜK DARBE”
İlçenin göz bebeği olan ve bu bölge ile turizmde patlama yaratması beklenen Karacaören Şelalesi santral ile büyük bir risk altına girdi. Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, “Karacaören Şelalesi ilçemizin gözbebeği buraya turist çekmek istiyoruz. Ama yapımı devam eden Santral bu doğa harikasını yok edecek. Barajın su tutması ile birlikte ırmakta balık ölümleri kaçınılmaz olacak” diye konuştu.
Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak ise “ Buraya gelmeden çalışmalar başlamış. Tünel içinde çalışmalar devam ediyor. Orda bulunan köylümüz bu patlamalardan rahatsız olduğu için kaymakamlığa şikayet için geliyor. Ama kaymakamlığımızın yapacağı bir şey yok. Kanunda her şey belirtilmiş. Ordan bize bazı duyumlar geldi. Orda bazı köylüler santral yapılmadan önce müteahhit firmanın arazi aldığı yönünde şikâyetleri var” dedi.
İlginizi Çekebilir