- Haberler
- Salıpazarı
- Sahipli Köpekleri Salıpazarı'na Bıraktılar: Ceza Gündemde
Sahipli Köpekleri Salıpazarı'na Bıraktılar: Ceza Gündemde
Salıpazarı'nda sürüler halinde görülen köpeklerin bir bölümünün çipli ve sahipli olduğu belirlendi. Zabıta ekipleri, hayvanlarını ilçeye bıraktığı tespit edilen kişilere yasal işlem uygulanacağı uyarısında bulundu.
Haberin Özeti
- • Salıpazarı merkezinde sürü halinde dolaşan köpekler zabıta ekiplerince toplandı.
- • Barınakta yapılan kontrollerde bazı hayvanların çipli ve sahipli olduğu tespit edildi.
- • Hayvanların sahiplerine ulaşılarak teslim almaları istenecek; aksi durumda idari yaptırım uygulanacak.
Samsun’un Salıpazarı ilçesinde son günlerde özellikle ilçe merkezinde sürüler halinde dolaşan köpeklerle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Salıpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplanan hayvanların bir bölümünün sahipli ve çipli olduğu belirlendi.
İlçe merkezinde vatandaşların endişesine neden olan köpekler, zabıta ekiplerinin çalışmasıyla toplanarak Samsun Büyükşehir Belediyesi hayvan bakımevine götürüldü.
ÇİP KAYITLARI SAHİPLERİNİ ORTAYA ÇIKARDI
Bakımevinde gerçekleştirilen kontroller sırasında bazı köpeklerde mikroçip bulundu. Sistem üzerinden yapılan incelemede hayvanların bir bölümünün Ünye ve çevre ilçelerde kayıtlı sahiplerinin bulunduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, sahipli olduğu belirlenen bazı köpeklerin Salıpazarı’nın kırsal bölgelerine bırakıldığı değerlendiriliyor. Kırsalda yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanların zamanla ilçe merkezine doğru geldiği ifade edildi.
SAHİPLERİ TEK TEK TESPİT EDİLİYOR
Salıpazarı Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin çip kayıtlarından hareketle hayvan sahiplerini tespit etmeye başladığı belirtildi. Sahiplerine ulaşılan kişilere hayvanlarını teslim almaları yönünde bildirim yapılacağı bildirildi.
Yetkililer, hayvan sahiplerinin sorumluluklarını yerine getirmemesi ve hayvanlarını terk ettiğinin tespit edilmesi durumunda ilgili mevzuat kapsamında idari işlem uygulanacağını vurguladı.
Zabıta ekiplerinin verdiği bilgiye göre, gerekli şartların oluşması halinde hayvan sahipleri hakkında 132 bin liraya varan idari para cezası gündeme gelebilecek.
“SALIPAZARI SOKAK HAYVANI BIRAKMA NOKTASI DEĞİLDİR”
Çalışmanın yalnızca hayvanların toplanmasıyla sınırlı kalmayacağı, mikroçip kayıtları üzerinden hayvanların nerede kayıtlı olduğunun ve sahiplerinin kim olduğunun da araştırılacağı belirtildi.
Başka il veya ilçelerde sahiplenilen hayvanların Salıpazarı kırsalına bırakılmasının hem hayvanların yaşamını tehlikeye attığı hem de ilçe merkezinde başıboş hayvan yoğunluğunu artırdığına dikkat çekildi.
Hayvan sahiplerinin, bakımını üstlendikleri hayvanları kırsal alanlara ya da yerleşim yerlerine bırakmak yerine mevzuatta öngörülen yasal yolları kullanması gerektiği hatırlatıldı.
ZABITA VE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNELİ ÇALIŞACAK
Salıpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün konuyla ilgili çalışmalarını koordineli şekilde sürdüreceği bildirildi.
Çipli hayvanların kayıtları incelenerek sahiplerinin belirlenmesi, gerekli bildirimlerin yapılması ve terk edildiği tespit edilen hayvanlarla ilgili yasal sürecin işletilmesi bekleniyor.
Yetkililer ayrıca vatandaşlardan, ilçenin kırsal bölgelerine araçlarla köpek bırakıldığını görmeleri halinde plaka, yer ve zaman bilgilerini ilgili kurumlara bildirmelerini istedi.


