• Haberler
  • Asayiş
  • Hakemler Soruşturmasında 5 Tutuklama, 2 Adli Kontrol Kararı

Hakemler Soruşturmasında 5 Tutuklama, 2 Adli Kontrol Kararı

İstanbul merkezli yürütülen 'Hakemler dosyası' soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 7 şüpheliden MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İki şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Özeti

  • • MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte 5 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.
  • • Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin, yurt dışına çıkış yasağı içeren adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.
  • • HT Spor’un aktardığı bilgiye göre Gündoğdu hakkında TCK 135/2 kapsamında dosyaya sonradan eklenen evrak üzerinden tutuklama kararı çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda “Hakemler dosyası” olarak bilinen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 7 şüpheli hakkında mahkeme kararını verdi.

Hakimlik, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım, Alican Sağlar ve Emre Kosif’in tutuklanmasına hükmetti.

Dosyada yer alan diğer iki isim Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin ise yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasını içeren adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

GÜNDOĞDU HAKKINDA EK EVRAK DETAYI

HT Spor’da yer alan habere göre Ferhat Gündoğdu, savcılığın ilk sevkinde yöneltilen iki suçlama bakımından serbest bırakıldı.

Ancak hakimlik sorgusu devam ederken dosyaya farklı bir sorgu numarasıyla yeni evrak eklendiği ve Gündoğdu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 135/2. maddesi kapsamında tutuklama kararı verildiği öne sürüldü.

Söz konusu madde, kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde kaydedilmesine ilişkin düzenlemeleri kapsıyor.

SORUŞTURMADA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Mahkemenin kararıyla soruşturma kapsamında Ferhat Gündoğdu, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım, Alican Sağlar ve Emre Kosif cezaevine gönderildi.

Ahmet Şahin ve Sebahattin Şahin hakkındaki soruşturma ise uygulanan adli kontrol tedbirleriyle devam edecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında şüpheliler hakkındaki adli sürecin sürdüğü bildirildi.

Habersal - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme