YUSUF ZİYA YILMAZ ‘KIRSAL İHMAL EDİLİYOR.’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YUSUF ZİYA YILMAZ ‘KIRSAL İHMAL EDİLİYOR.’
Abone ol
TKB Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği (TKB) bölge toplantısı için gittiği Kırklareli'nde konuştu.
mimart

“Koruma için kalkınma, kalkınma için gelişme, gelişme için bütünleşme felsefesi tarihi Kentler Birliğimizin bir başka felsefi omurgasını oluşturuyor.” Diyen Başkan Yılmaz; “ Bir tarihi eseri koruyabilmemiz için kalkınmamız lazım. Son yıllarda ihmal etmememiz gereken bir konu kırsal kalkınma meselesi. Son yıllarda şehirlere yönelmiş aşırı göçlere baktığımızda ihmal edilmiş bir kırsal ile karşı karşıya kalıyoruz. Ekonomisi ile göç verişi ile arka bahçe haline gelmiş bir kırsal sıkıntımız var. Muhteşem eserler var oralarda. Ama bunların hepsi boşalmış yıkılmaya, yok olmaya yüz tutmuş, koruma konusunda da güçlükler oluşmuş kırsal bölgelerimiz var.” Dedi.

Toplantıyı bir öneri ile kapatan Başkan Yılmaz," Biz sokağı, çarşıyı, mahalleyi, kaleyi daha doğrusu topyekün şehri insanlık tarihinin bellek merkezidir dediğimiz şehri korumak ihya etmek ve gelecek nesillere bizim aldığımız ölçeklerden daha güzel daha korunmuş bir şekilde sunmak üzere bir misyon taşıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız en güzel çalışmalardan biri de sokak sağlıklaştırma projesi. Bu kadar büyük bir işi yapmak okyanusu geçmeye benziyor. Peki biz okyanusu geçiyoruz da derede boğuluyoruz diye düşünüyor muyuz. Yapmayalım şu derede boğulmayı hak etmiyor bizim ülkemiz. Nedir bu derede boğulma meselesi? Bu sıvasız boyasız binalar yarım kalmış inşaatlardan oluşmuş mahallelerimiz. Bunlar adeta şehirlerimizi katlediyor.” Diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önce parçaladı, sonra yakmaya kalktı! Önceki Haber

Önce parçaladı, sonra yakmaya kalktı!

Eskişehirspor - Samsunspor maçı saat kaçta, hangi kanalda? Sonraki Haber

Eskişehirspor - Samsunspor maçı saat kaç...

Yorum Yazın

Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek