Yüreklere Kar Değil, Umut Yağsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüreklere Kar Değil, Umut Yağsın
Abone ol
mimart

2026 yılına, adeta doğanın tüm kudretini gösterdiği bir manzarayla girdik. Yoğun kar yağışı, buz kesen bir hava, kapalı yollar, durmaksızın çalışan belediye ekipleri, sıcak evinde bile pencereden dışarı baktığında içi ürperen bir memleket manzarası... Soğuk, bu yılın ilk misafiri oldu. Ancak bu soğuğun içinde bile insanın içini ısıtan bir şey var: umut.

Yeni bir yıl; yeni bir başlangıçtır. Her yeni yıl, takvim yapraklarından çok daha fazlasını değiştirir. İnsan, geride bıraktığı yıla baktığında yalnızca olayları değil, yaşadığı duyguları da değerlendirir. Acısıyla, kayıplarıyla, kazançlarıyla, sevinçleriyle dolu bir 2025 yılını geride bıraktık. Kimimiz için yorucu, kimimiz için öğretici bir yıldı. Ama her şeyden önce, birlikte yaşadığımız bir yıl oldu.

2025’in izleri elbette kolay silinmeyecek. Ekonomik sıkıntılar, doğal afetler, toplumsal meseleler... Hepsi birer tecrübe olarak hafızamızda yerini aldı. Fakat umut, her zaman karanlığın ardından doğan bir güneş gibidir. 2026’nın ilk sabahında pencereye düşen kar tanelerini izlerken, insanın içine doğan o sessiz dilek aslında hep aynıdır: “Bu yıl daha iyi olsun.”

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişim değildir; zihnimizdeki ve yüreğimizdeki tazelenmenin adıdır. Kırgınlıkların yerini affetmeye, umutsuzlukların yerini çalışmaya, yorgunlukların yerini inanca bırakması gereken bir dönemdir. Çünkü umut, soğuğun içinde bile bir soba gibi içimizi ısıtır.

Dilerim ki 2026 yılı; huzurun, barışın, bereketin yılı olur.
Köy yollarında, şehir meydanlarında, okullarda, tarlalarda, evlerde; herkesin yüzünde aynı tebessüm belirir.
Karanlığın yerini ışık, umutsuzluğun yerini inanç alır.

Kısacası; bu yıl, yüreklere kar değil, umut yağsın.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Adem Osma: “Seçimlerin Tarafı Değiliz”Önceki Haber

Başkan Adem Osma: “Seçimlerin Tarafı Değ...

Yolda Kalan Araçları Belediye Ekipleri KurtardıSonraki Haber

Yolda Kalan Araçları Belediye Ekipleri K...

Yorum Yazın

İskele Çöktü! 1 İşçi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nın Sanayi Gururu
CHP’de Gerginlik "Ben Seçilmişim,Sen Darbeci"
“Fındık Üreticisi Emeğinin Karşılığını Alamıyor”
19 Yıllık Cinayeti JASAT Çözdü
Tekne Alabora Oldu! 2 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Ayvacık Yolunda Kaza: Sürücü Yaralandı
Üç Araç Çarpıştı, Yolcu Ağır Yaralandı
Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde