

Samsun Valisi Osman Kaymak, uzun bir süredir kapalı olan Samsun-Sivas Demiryolu hattındaki yenileme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu, hattın Eylül ayı içerisinde açılacağını müjdeledi.
Samsun-Sivas (Kalın) Demiryolu hattının yenilenmesi için 2015 yılında ulaşım ve yük taşımaya kapatılan yoldaki çalışmaların sonuna gelindi. 3 yıl boyunca kapalı kalan Samsun-Kalın Demiryolu hattının yenilenmesi için başlatılan çalışmaların 2018 yılı Eylül ayı içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

AB'DEN 150 BİN EURO HİBE
Samsun Valisi Osman Kaymak, önceki gün katıldığı bir televizyon programında, Samsun'u İç Anadolu'ya bağlayan demiryolu hattındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Kaymak, "Lojistik merkezinde olduğu gibi Avrupa Birliği'nden 150 bin euro hibe alındı. Bu miktar şuana kadar harcandı. Bir kısmı ise eksik kaldı. Bu da devletimizin bütçesinden tamamlanacak" dedi.

EYLÜL'DE AÇILACAK
Geçtiğimiz hafta Samsun'da DSİ Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen, Yatırım ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuyu Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'la görüştüklerini belirten Vali Kaymak, "Devlet Demiryolları Genel Müdürü Sivas'dan gelerek toplantıda bize verdiği bilgi, bu yıl içerisinde bu yol tamamlanacak. Eksik kalan miktar devletimiz tarafından karşılanacak. Muhtemelen 2018 yılı 9'uncu ayda bitmesini bekliyoruz. Çalışmalar şuanda tüm hızıyla devam ediyor.
























Yorum Yazın