Üreticiye Bilgi, Sektöre Güç: Salıpazarı Modeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticiye Bilgi, Sektöre Güç: Salıpazarı Modeli
Abone ol
Salıpazarı’nda Katma Değerli Arı Ürünleri Üretim Eğitimi Düzenlendi
mimart

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde, arıcılık sektöründe katma değeri artırmak amacıyla “Katma Değerli Arı Ürünleri Üretim Eğitimi” gerçekleştirildi.

Salıpazarı Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun uyguladığı IPARD III Programı LEADER yaklaşımı kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda, Salıpazarı Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen eğitim programı, arı yetiştiricilerinin yoğun katılımıyla yapıldı.

Arıcılık faaliyetleri açısından önemli bir potansiyele sahip olan ilçede, yaklaşık 200 ila 300 üreticinin aktif olarak faaliyet gösterdiği, 8 bine yakın kayıtlı kovanla yıllık ortalama 40 ton bal üretimi gerçekleştirildiği belirtildi. Üreticilerin büyük bölümünün Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi olduğu ve sektörün temelini 30 ila 50 kovan kapasiteli aile işletmelerinin oluşturduğu ifade edildi.

Eğitimde, arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik teorik ve uygulamalı bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Program kapsamında polen ve propolis hasadı, arı ekmeği (perga) üretimi, arı sütü ve apilarnil teknikleri ile risk yönetimi ve pazarlama stratejileri ele alındı.

Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca da programa katılarak üreticilere destek verdi.

Eğitim sonunda katılımcılara arıcı maskesi ve arıcı eldiveni dağıtıldı.

Yetkililer, düzenlenen eğitimlerle üreticilerin bilgi ve üretim kapasitesinin artırılmasının, arıcılık sektörünün daha verimli, sürdürülebilir ve rekabetçi bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun’da Film Gibi OperasyonÖnceki Haber

Samsun’da Film Gibi Operasyon

Avrupa Treninde Salıpazarılı Gençler VarSonraki Haber

Avrupa Treninde Salıpazarılı Gençler Var

Yorum Yazın

Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir
Ömer Minuz: “Bayramlar Gönülleri Birleştirir”
MHP’li Düzenli’den Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Kaymakam Beyazıt’tan Bayram Mesaisi
Başkan Karaca’dan Kurban Bayramı Mesajı
Salıpazarı’nda Göçük: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nda Tarım Ve Hayvancılık Toplantısı