Terme’de Su Baskını Sorununa Neşter!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 Terme’de Su Baskını Sorununa Neşter!
Abone ol
Samsun'un Terme ilçesinde şiddetli yağışların ardından su baskınlarının yaşandığı sanayi sitesindeki yağmur suyu hattı, yeni terfi merkezine bağlanıyor.
mimart

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "İlçemizde yaşadığımız şiddetli yağışlarda meydana gelen su baskınlarının önüne geçebilmek için SASKİ ekiplerimiz ile birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde yeni projelerle bu sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Samsun'un Terme ilçesinde geçtiğimiz haftalarda meydana gelen sel felaketinin ardından ilçenin belirli noktalarında su taşkınları meydana gelmişti. Terme Belediyesi ve SASKİ ekiplerinin çalışmaları neticesinde, ilçede su taşkını meydana gelen bölgelerde yapılan incelemelerden sonra taşkınların önüne geçebilmek için proje çalışmaları başladı. İlçenin özellikle sanayi bölgesinde kot farkından kaynaklı meydana gelen su taşkınlarının önüne geçebilmek için çalışma yapan SASKİ ekipleri, sanayi bölgesinin yağmur suyu taşıma hatlarını Çay Mahallesi'nde yeni inşa edilen terfi merkezine bağlamak için proje çalışmalarına başladılar.

SANAYİ SİTESİNİN YAĞMUR SUYU HATTI YENİ TERFİ MERKEZİNE BAĞLANIYOR

Kısa sürede tamamlanması beklenen proje ile ilgili olarak Çay Mahallesi'ndeki yeni terfi merkezinde incelemede bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "İlçemizdeki sanayi bölgemizdeki su baskını sorununu çözmek için projelendirme çalışmalarına başladık. Sanayi bölgemizin kotu çok düşük, buradaki yağmur suyu hattı otogarın orada bulunan kanala tahliye oluyordu. Yoğun yağış dönemlerinde de o bölgenin su kotunun yükselmesi geri basmalara neden oluyordu. SASKİ ekiplerimiz ile birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde buranın ve Ünye Caddesi'nin yağmur suyu hattını Çay Mahallemizde SASKİ tarafından yeni yapılan terfi merkezine bağlamaya karar verdik. SASKİ ekipleri bu konuda proje çalışmalarına başladı. Kısa sürede faaliyete geçirerek sanayi sitemizin bu sorununu çözmüş olacağız" şeklinde konuştu.

ALT YAPISI BİTEN BÖLGELERİMİZDE ÜST YAPIYA BAŞLIYORUZ

Alt yapı çalışmalarının devam ettiği yerlerde de incelemelerini sürdüren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Önceki görev yaptığım dönemde ilçemizin batı yakasında birçok noktada alt yapıları yenilemiştik, şimdi SASKİ ekiplerimiz tarafından ilçemizin doğu yakasında bulunan mahallelerde hummalı bir alt yapı çalışması var. Çay Mahallemizin bazı bölümlerinde YEDAŞ'ın elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları devam ediyor. Çay, Yunus Emre, Yeni, Yenidoğan ve Elmalık Mahallelerimizde alt yapısı biten sokaklarımızla ilgili üst yapı çalışmalarına başlıyoruz. Yol ihalemizi yaptık. Kısa sürede bu mahallelerimizde üst yapı çalışmalarımızı da tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salıpazarı’nda Sel Felaketi Sonrası Yaralar Hızla SarılıyorÖnceki Haber

Salıpazarı’nda Sel Felaketi Sonrası Yara...

Salıpazarı’ndaki Fındık Üreticisi, Tarlasına Giremiyor!Sonraki Haber

Salıpazarı’ndaki Fındık Üreticisi, Tarla...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Emek, Üretim Ve Paylaşım Buluştu
Kalfalı’nın Üreten Elleri Alkış Topladı
Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!