Sular Çekildi! Salıpazarı’nda Hasar Büyük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sular Çekildi! Salıpazarı’nda Hasar Büyük
Abone ol
Salıpazarı İlçesinde şiddetli yağışların neden olduğu heyelanlar kaldırılıyor.
mimart

Büyükşehir ve Salıpazarı Belediyesi ekipleri, yolların açılması, menfez temizliği ve heyelanların kaldırılması çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, heyelan bölgelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde denetledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan ve mahalle sakinleri ile görüşen Başkan Akgül, yaşanan heyelan olayları sırasında can kaybı yaşanmadığını ifade ederken, “İlçemizde etkili olan şiddetli yağışlar nedeni ile çoğu mahallelerimizde büyük hasarlar meydana geldi. Özellikle ulaşımda sıkıntılar yaşanmaktadır. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Samsun Büyükşehir belediyelerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz ”dedi.

Suların çekilmesiyle hasarın boyutları daha net görülmektedir diyen Akgül, “İlçemiz son yıllarda sel ve su baskınları ile karşı karşıya kalmaktadır. 2012,2019,2020 ve 2021 yıllarında çok daha büyük felaketler yaşadık. Sanat eserlerimiz yıkıldı. Yollarımız kullanılamaz hale geldi.

Alt yapı ve üst yapılar ile içme suyu isale hatları büyük zarar gördü. Geçmişte heyelan ve su baskınlarında iki vatandaşımızı kaybettik. Çok şükür devletimizin de desteği ile bütün bunların üstesinden gelmeyi başardık. Bugün de hasar tespit çalışmalarımıza hemen başladık. Yıkılanı yeniden yaparız. Yollarımızı yeniden inşa ederiz. Ama giden canlarımızı geri getiremeyiz.

Salıpazarı ilçemiz için çok önemli olan ve Terme’yi doğrudan etkileyen Salıpazarı Barajının ve sel kapanlarının bir an evvel yapılması bu iki ilçe için hayati önem taşımaktadır. Biz şimdi yaralarımızı sarmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Bütün enerjimizi heyelan nedeni ile kapanan yolları açmak için harcıyoruz.

İlçemizin Kalfalı, Alan, Karacaören, Yayla, Dikencik, Alanyaykın, Mumlu, Çağlayan, Kırgıl ve Karaman Mahallelimizdeki heyelanları Büyükşehir Belediyemizle birlikte kaldırmaya başladık. Bütün gayretimiz ilçemizde hayatı bir an evvel normale döndürmektir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuran Kursunda Mezuniyet SevinciÖnceki Haber

Kuran Kursunda Mezuniyet Sevinci

Başkan Akgül’den Gençlere TavsiyelerSonraki Haber

Başkan Akgül’den Gençlere Tavsiyeler

Yorum Yazın

Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir