SON 60 YILIN SICAKLIK REKORUNU KIRABİLİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SON 60 YILIN SICAKLIK REKORUNU KIRABİLİR
Abone ol
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Mümin Turan, Samsun’da 19 Şubat 1955 yılında 26 derece ile en sıcak Şubat günü rekorunun gelecek Çarşamba veya Perşembe günü kırılabileceğini belirtti.
mimart

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Mümin Turan, Samsun’da 19 Şubat 1955 yılında 26 derece ile en sıcak Şubat günü rekorunun gelecek Çarşamba veya Perşembe günü kırılabileceğini belirtti. 

Samsun’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin ortalama 10-15 derece üzerinde seyrediyor. 
Meteoroloji Uzmanı Mümin Turan, hava sıcaklıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Son 60 yılın en sıcak Şubat gününün önümüzdeki günlerde yaşanabileceğini belirten Turan, “Samsun’da Şubat ayının sıcaklık rekorunu kırabiliriz” dedi. 

60 yıllık sıcaklık rekorunun bu hafta içi kırılabileceğini dile getiren Uzman Mümin Turan, “Bölgemizde güneyden esen rüzgarlardan dolayı sıcaklıklar mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyretmekte. Özellikle Karadeniz’in sahil kesimlerinde, Samsun ve Ordu çevrelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyretmeye başladı. Yaptığımız son değerlendirmelere göre bugün bölgemizin iç kesimlerinde Kastamonu, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde aralıklı olarak görülecek yağışların, yardın da Sinop ve Kastamonu’da etkisini devam ettirerek bölgemizi terk edeceğini belirledik. Hafta başından itibaren yağışsız, sıcak ve kuru bir havanın etkisine gireceğiz. Özellikle sahil kesimlerinde Çarşamba ve Perşembe günleri sıcaklıkların 24-26 derecelere çıkacağını tahmin ediyoruz. Samsun’da en son 1955 yılında bundan 60 yıl önce 26 derece sıcaklık ölçülmüş. Yine sıcaklık olarak bu derecelere yaklaşabiliriz. Hatta Samsun’da Şubat ayının sıcaklık rekorunu kırabiliriz. Sıcaklıkların hafta içine kadar etkili olacağını, Perşembe günü de maksimum sıcaklıklara ulaştıktan sonra peyderpey düşeceğini ve mevsim normallerine yaklaşacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

“ÇEVREDE BULUNAN TERMOMETRELER DOĞRU GÖSTERMEYEBİLİR”
Çevrede bulunan termometreler hakkında bilgiler veren Turan, “Bu termometreler, standart termometreler değil. Biz meteoroloji olarak bugün 22 derece maksimum sıcaklık gördük. Dışarılarda bulunan termometreler çevresel şartlardan çok kolay etkilenebildiğinden şu anda gerçek değerleri yansıtmıyor. Şu anda biz hava sıcaklığını 21 derece olarak belirledik. Ama dışarıda bulunan bazı derecelerde sıcaklık 13-14 derece gösterebiliyor” açıklamasında bulundu. 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde gitmesini bazı vatandaşlar olumlu karşılarken bazı vatandaş ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde gitmesinin daha güzel olacağını ifade ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN YILMAZ’DAN KADINLARA "İŞ KURUN" ÇAĞRISIÖnceki Haber

BAŞKAN YILMAZ’DAN KADINLARA "İŞ KURUN" Ç...

BOYNUNA KABLOYU DOLAYIP ELEKTRİKLE İNTİHAR ETTİSonraki Haber

BOYNUNA KABLOYU DOLAYIP ELEKTRİKLE İNTİH...

Yorum Yazın

İskele Çöktü! 1 İşçi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nın Sanayi Gururu
CHP’de Gerginlik "Ben Seçilmişim,Sen Darbeci"
“Fındık Üreticisi Emeğinin Karşılığını Alamıyor”
19 Yıllık Cinayeti JASAT Çözdü
Tekne Alabora Oldu! 2 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Ayvacık Yolunda Kaza: Sürücü Yaralandı
Üç Araç Çarpıştı, Yolcu Ağır Yaralandı
Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde