“Şoför Esnafını Muhasebe Yükünden Kurtaracağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
 “Şoför Esnafını Muhasebe Yükünden Kurtaracağız”
Abone ol
Salıpazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Resul Çelebi, şoför esnafını yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.
mimart

Çelebi, 2027 yılı itibarıyla yürürlüğe girecek vergi düzenlemeleri kapsamında basit usul sisteminin sona ereceğini hatırlatarak, bu süreçte esnafın mağdur olmaması için hazırladıkları çözüm planını paylaştı.

“Basit Usul Sona Eriyor, Gerçek Usul Geliyor”

Başkan Adayı Çelebi, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle, nüfusu 30 binin üzerindeki ilçelerde basit usulden yararlanan esnafın gerçek usule geçeceğini belirtti.
“Bu düzenleme kademeli olarak uygulanacak ve 2027 yılı itibariyle tüm ilçelerde geçerli hale gelecek” diyen Çelebi, mevcut durumda basit usule tabi olan birçok şoför esnafının defter tutma ve muhasebe yüküyle karşı karşıya kalacağını vurguladı.

“Esnafımızı Mağdur Etmeyeceğiz”

Çelebi, göreve geldiklerinde şoför esnafının bu geçiş sürecinde zorluk yaşamaması için somut adımlar atacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Basit usulün kaldırılmasıyla birlikte, odamıza kayıtlı şoför esnafımızın defter tutma zorunluluğu doğacak. Ancak biz, bu yükü esnafımızın omuzlarına bırakmayacağız. Odamızda kurulacak profesyonel muhasebe birimiyle, makul ücretlerle tüm defter işlemlerini biz üstleneceğiz. Amacımız, şoför esnafını bu yeni dönemde yalnız bırakmamak ve onların işine odaklanmalarını sağlamaktır.”

“Odamız Esnafın Danışmanlık Merkezi Olacak”

Resul Çelebi, sadece defter tutmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda şoför esnafına mali danışmanlık desteği de sunacaklarını ifade etti.

“Yeni sistemle birlikte birçok esnafımız vergi mevzuatına yabancı kalacak. Biz, odamız bünyesinde mali müşavirlerle ortak bir yapı kurarak hem bilgilendirme hem de rehberlik hizmeti vereceğiz. Esnafımız hiçbir konuda yalnız kalmayacak.”

“Yönetimde Şeffaflık ve Hizmet Önceliğimiz Olacak”

Adaylığını hizmet temelli bir anlayışla yürüttüğünü belirten Çelebi, şeffaf, ulaşılabilir ve çözüm odaklı bir oda yönetimi oluşturacaklarının da altını çizdi:

“Odamızın her kuruşu esnafın parasıdır. Her hizmet, her destek yine esnafımız için olacaktır. Şoför esnafımızın yükünü hafifletmek, gelirini artırmak ve hak ettiği değeri bulmasını sağlamak için yola çıktık.”

Resul Çelebi’nin açıklamaları, yaklaşan oda seçimleri öncesinde şoför esnafının ekonomik kaygılarını doğrudan hedef alması açısından dikkat çekti. Çelebi’nin vaat ettiği “makul ücretli muhasebe hizmeti” ve “danışmanlık desteği”, yeni vergi düzenlemesiyle karşı karşıya kalan esnaf için önemli bir çözüm olarak görülüyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Polis Emre Albayrak Samsun’da KarşılandıÖnceki Haber

Şehit Polis Emre Albayrak Samsun’da Karş...

Samsun’da Zeytin Yetiştiriciliği YükselişteSonraki Haber

Samsun’da Zeytin Yetiştiriciliği Yükseli...

Yorum Yazın

Salıpazarı’nda Emek, Üretim Ve Paylaşım Buluştu
Kalfalı’nın Üreten Elleri Alkış Topladı
Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!