Saski’den Batı İlçelerine Büyük Hizmet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saski’den Batı İlçelerine Büyük Hizmet
Abone ol
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “SASKİ tarafından yürütülen çalışma ile Bafra-Alaçam arasında yapımı devam eden 40 kilometre uzunluğundaki içme suyu isale hattını Mart ayı sonuna kadar bitireceğiz.
mimart

Hattın tamamlanmasıyla Alaçam ve Yakakent ilçelerimiz de memba kalitesinde kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacak” dedi.

Samsun’un 17 ilçesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), şebeke hattı imalatlarına hız kesmeden devam ediyor. Samsun’da son 4,5 yılda 448 mahallenin su problemini ortadan kaldıran SASKİ, batı ilçelerini kapsayan 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugünkü değerle 1 milyar lira harcama yapılan proje tamamlandığında şehrin satısındaki 5 ilçede toplam 88 mahallede yaklaşık 400 bin nüfusa memba kalitesinde su verilecek.


BAFRA’YA YENİ HATTAN SU 1 HAFTA İÇİNDE VERİLECEK
Avrupa standartlarında inşa edilen arıtma tesisinin işletmeye alınmasıyla Atakum ve Ondokuzmayıs'ta Nebiyan sisteminden su alan mahallelerin mağduriyetine son veren SASKİ Genel Müdürlüğü, günde 100 bin metreküp suyu arıtıp memba kalitesine getirerek vatandaşların kullanımına sunuyor. Hattın Bafra ilçesi güzergahının bitirilmesiyle de ekipler, son kontrollerin ardından merkez ile 45 mahallenin istifade edeceği suyu şebekeye bu hafta sonu itibariyle verecek.


 

YÜZDE 65’İ TAMAMLANDI

Kentin batısındaki ilçelerinin su ile ilgili yaşadıkları problemlere kalıcı bir şekilde son vereceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimizi alt ve üstyapı problemlerinden kurtarıp, geleceğe güvenle bakan bir kent haline getiriyoruz. Ortaya koyduğumuz vizyoner politikalar doğrultusunda SASKİ ile ilçelerde çok büyük mesafe kat ediyoruz. Dev bütçeli altyapı yatırımlarıyla halkımızı sağlıklı içme suyuna kavuşturuyoruz. Bunlardan birisi de 19 Mayıs Barajı İçme Suyu ve İsale Hattı Projesi’dir. Tarımsal üretimde önemli yere sahip Bafra ve komşu ilçelerinde sulama suyu varken içme suyu sorunu yaşanmasına neşter vurarak, 2017 yılında ihalesi yapılan arıtma tesisi inşaatını protokolle DSİ’den devralıp şehrimize kazandırdık. Ondokuzmayıs ve Atakum’un ardından Bafra’ya da bu hafta su vermeye başlayacağız. Çelik ve duktil boruları kullandığımız Alaçam ve Yakakent isale hattının yüzde 65’ini tamamladık. Allah’ın izniyle Mart ayı sonunda bu iki ilçemizin de içme suyu sorunu kalmayacak. Şehrimizin dört bir yanında ekiplerimizle birlikte gayret, hakkaniyet ve samimiyetle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İshak Taşçı, “Hepimiz Biriz, Beraberiz”Önceki Haber

İshak Taşçı, “Hepimiz Biriz, Beraberiz”

Alim Çakır “Hizmet İçin Yola Çıktık”Sonraki Haber

Alim Çakır “Hizmet İçin Yola Çıktık”

Yorum Yazın

19 Yıllık Cinayeti JASAT Çözdü
Tekne Alabora Oldu! 2 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Ayvacık Yolunda Kaza: Sürücü Yaralandı
Üç Araç Çarpıştı, Yolcu Ağır Yaralandı
Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı