Samsun, Doktor Aynur için yürüdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun, Doktor Aynur için yürüdü
Abone ol
Samsun’da sekreterinin eşi tarafından çalıştığı hastanede bıçaklanarak öldürülen Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir için sessiz yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe, doktorun kızı Tuğçe Dağdemir de katıldı.
mimart

Samsun’da sekreterinin eşi tarafından çalıştığı hastanede bıçaklanarak öldürülen Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir için sessiz yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe, doktorun kızı Tuğçe Dağdemir de katıldı. 


Görevi başında öldürülen Aynur Doktor için harekete geçen sağlık çalışanları ve kadın hakları savunucuları, Samsun’da yürüyüş düzenledi. İstiklal Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Opr. Dr. Aynur Dağdemir’in görevi başındayken öldürüldüğü özel hastaneye kadar sürdü. ‘Yastayız’ yazılı siyah çelenk, hastane bahçesindeki Opr. Dr. Aynur Dağdemir’in fotoğrafının yanına bırakıldı.
Öğlen saatlerinde annesi Aynur Dağdemir’i son yolculuğuna uğurlayan ikiz kızlarından hukuk fakültesinde okuyan Tuğçe Dağdemir, akşam saatlerinde annesi için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Tuğçe Dağdemir, “Kadına ve Sağlıkçıya Şiddet Sona Ersin” yazılı pankartın arkasına geçerek, en önde yürüyüş yaptı. 


Hastane önünde konuşma yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Beyazıt İlhan, sağlık çalışanları ve kadına yönelik şiddetin sona erdirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.


Sağlık ve emek meslek örgütleri adına konuşma yapan Süleyman Bal ise, “Ömrünü insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için adayan yetişmiş insan gücünün görevlerinin başında hunharca katledilmesi ve her gün yeni bir şiddet olayı ile uyanmaktan kaygılıyız” dedi.
Yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Dursun Mehel, sağlık çalışanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Aynur Doktor için gerçekleştirilen sessiz ve meşaleli yürüyüş, hastane bahçesinde yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzinli Askerin Evinde Uyuşturucu Ele Geçirildi.Önceki Haber

İzinli Askerin Evinde Uyuşturucu Ele Geç...

Şampiyon İmam Hatip OrtaokuluSonraki Haber

Şampiyon İmam Hatip Ortaokulu

Yorum Yazın

Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir