
Salıpazarı Esnaf Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen hijyen kurslarını bitiren fırıncı esnafı ve çalışanları Hijyen Belgelerini aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince, ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin genel gıda hijyeni hakkında eğitimlerini tamamlayan fırıncı esnafına ve çalışanlarına "Ekmek Hijyen Belgesi" verildi.

Salıpazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aydoğdu, “İlçemizde faaliyet gösteren fırınlarımızda çalışanlara, işletme hijyeni, kullanılan alet ve ekipmanların hijyeni, kullanılan hammaddelerin ve son ürünün uygun hijyen koşullarında üretimi, depolanması, nakliyesi ve satışa sunulması temel başlıkları altında gıdalardaki zararlı maddeler, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı ile ilgili eğitim verildi. Eğitimini tamamlayan esnaf arkadaşlarımıza ve çalışanlarına yasa gereği alınması zorunlu olan Ekmek Hijyen Belgelerini teslim ettik” ifadelerini kullandı.

Aydoğdu, “Tüm esnaflarımıza hayırlı, bereketli ve bol kazançlar diliyorum”dedi.
























Yorum Yazın