Salıpazarı'nda 'Baraj' Bilmecesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salıpazarı'nda 'Baraj' Bilmecesi
Abone ol
Temeli 2017 yılında atılan Salıpazarı Barajı'nda inşaat çalışmalarının 'ödenek olmaması' nedeniyle durduğu iddiaları tepkilere yol açtı.
mimart

Samsun’un Salıpazarı İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde bir kez daha yaşanan sel felaketi, yapımına 2017 yılında başlayan ve özellikle Salıpazarı ve Terme ilçeleri için hayati önem taşıyan baraj yapımını yeniden gündeme getirdi. Barajın yapımının 'ödenek' sıkıntısı nedeniyle durduğu iddiaları ise tepkilere yol açtı.

'ÖDENEK BİTTİ, İNŞAAT DURDU' İDDİALARI

Her yağış sonrası Salıpazarı ve Terme ilçelerinde kâbusu yaşayan vatandaşlar, ilçede yapımına başlanan barajın bitirilememesine tepki gösterdi.

Her 2 ilçe için de hayati önem taşıyan Salıpazarı İçme ve Sulama Baraj inşaatında çalışmalar devam ederken, 'ödeneğin bittiği, baraj inşaatının durdurulduğu' iddiaları ortaya atıldı.

BAŞKAN KARACA: TEK UMUDUMUZ BARAJ

2019 yılında yaşanan sel felaketinde 2 vatandaşını kaybeden Salıpazarı'nın bir kez daha aşırı yağışlardan kaynaklı acıları yaşamak istemediğini belirten Belediye Başkanı Refaettin Karaca, "Salıpazarı ve Terme ilçelerimizin kurtuluşu olan baraj ile birlikte sel kapanlarının bir an evvel tamamlanması gerekiyor. Salıpazarı iklim şartlarının değişmesi ile birlikte son 10 yıldır sürekli sel tehlikesi ile karşı karşıya. Tek umudumuz Salıpazarı Barajı ve Yeşil ile Bolas dereleri üzerine yapılacak sel kapanları. Ancak yıllardır gündemde olan sel kapanlarının ve barajın tamamlanamaması nedeni ile aynı kâbusu görmeye devam ediyoruz" dedi.

'İNSAN HAYATINDAN TASARRUF OLMAZ'

Başkan Karaca, konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi:

"Buradan devlet büyüklerimize ve bakanlıklarımıza sesleniyorum.

Son günlerde baraj için ödeneğin bittiği ve inşaatın durdurulacağı söylentileri maalesef endişelerimizi arttırmaktadır. Şayet ödenek tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu ise insan hayatından tasarruf olmaz. Bitirin bu barajı, hem Salıpazarı hem de Terme rahat bir nefes alsın."

Konuyla ilgili DSİ yetkililerinden alınan bilgilere göre Salıpazarı İçme ve Sulama Barajı için dönem ödeneğinin bittiği ancak yüklenici firmanın şimdilik inşaat çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çarşamba’da Kaza! Teker KoptuÖnceki Haber

Çarşamba’da Kaza! Teker Koptu

Salıpazarı’nda Ahşap Ev Kül OlduSonraki Haber

Salıpazarı’nda Ahşap Ev Kül Oldu

Yorum Yazın

İskele Çöktü! 1 İşçi Hayatını Kaybetti
Salıpazarı’nın Sanayi Gururu
CHP’de Gerginlik "Ben Seçilmişim,Sen Darbeci"
“Fındık Üreticisi Emeğinin Karşılığını Alamıyor”
19 Yıllık Cinayeti JASAT Çözdü
Tekne Alabora Oldu! 2 Kişinin Cansız Bedeni Bulundu
Ayvacık Yolunda Kaza: Sürücü Yaralandı
Üç Araç Çarpıştı, Yolcu Ağır Yaralandı
Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde