SALIPAZARI TEŞFİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SALIPAZARI TEŞFİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Abone ol
​​​​​​​Samsun'a bağlı 8 ilçe Resmi Gazetede yayımlanan karar ile yatırımcılar için teşvik bölgesi kapsamına alındı.

Samsun'a bağlı Kavak, Havza, Alaçam, Yakakent, Vezirköprü, Salıpazarı, Asarcık ve Ayvacık ilçeleri 2846 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile teşvik bölgesi ilan edildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan 2846 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile, Samsun'da tam 8 ilçe yatırımcılar için teşvik bölgesi ilan edildi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, ilçenin teşvik kapsamına alınması nedeniyle yaptığı açıklamada, "Yıllardır Samsun’un yatırım teşvik sıralamasında 3'üncü bölge olması nedeniyle iç bölgede kalan ilçelerde, yatırımcılar yatırım yapmak istemiyorlardı.  Bu artık sona erdi. 21.08.2020 tarih ve 31220 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2846 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile artık aralarında Havza ilçemizinde bulunduğu 8 İlçe yatırım teşvik sıralamasında Samsun merkezden daha farklı değerlendirilecek"  dedi.

Samsun'un Havza ilçesinde 15 yıl önce teşvik olmadığı için bir grup sanayici, Havza ilçesinin teşvikten yararlanan Amasya iline bağlanmasını talep etmişti. Bu konuyu da açıklamasında hatırlatan Havza TSO Başkanı Erkan Acar, şunları dile getirdi.

"15 yıl önce Havza’da bir gurup sanayici, Amasya’da ki teşviklerden yararlanmak için Havza'nın Amasya’ya bağlanmasını talep etmişlerdi. O günlerde TSO Başkanımız olan Muhterem Mutlu tarafından başlatılan çalışmalar nihayet sonuçlandı ve artık Havza ilçemiz bölgesel teşvik kapsamına alındı. Yeni uygulama ile Havza’da yatırım desteklerinden sigorta primlerine kadar Amasya ilimiz ve Merzifon ilçemiz gibi 4'üncü bölge olarak değerlendirilecek. Söz konusu ilçelerin organize sanayi bölgelerinde veya endüstri bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar ise bulunduğu ilin iki alt bölgesine sağlanan bölgesel desteklerden yararlanacaktır. Havza OSB’ye yapılacak yatırımlar ise 5'inci bölge olarak değerlendirilecek olup buralara yapılacak yatırımlarda yatırımcılar  indirim ve teşviklerden daha fazla yararlanacaklar."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARAASLAN SALIPAZARI’NDA KONUŞTUÖnceki Haber

KARAASLAN SALIPAZARI’NDA KONUŞTU

BAŞKAN AKGÜL, GÖRME ENGELLİ VATANDAŞI SEVİNDİRDİSonraki Haber

BAŞKAN AKGÜL, GÖRME ENGELLİ VATANDAŞI SE...

Yorum Yazın