"PAYLAŞARAK SEVİNDİR" YOĞUN İLGİ TOPLUYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"PAYLAŞARAK SEVİNDİR" YOĞUN İLGİ TOPLUYOR
Abone ol
İlkadım Belediyesi  sosyal belediyecilik anlayışıyla İlkadım'da yardımlaşma kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik hizmetlerini sürdürüyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın başlatmış olduğu "Paylaşarak Sevindir" toplumsal dayanışma çağrılarına hayırsever vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
mimart

İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğüne bağlı Kadın Koordinasyon Merkezi hayırseverlerden teslim aldığı sıfır veya ikici el kullanılabilir eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Eşyalarını bağışlamak isteyen vatandaşlar 444 55 01 numaralı Çağrı Merkezi'nden 1055 -56 dahili hattını arayarak kardeşlik köprüsünün bir parçası oluyor. Bağışçıların adreslerinden teslim alınan ikinci el eşyalar Hayır Çarşısına ait depoda temizlenerek bakım ve onarımdan geçirilirken, ihtiyaç sahibi ailelere yardımında bulunuyor.

"Veren el ile alan el arasında köprü oluyoruz"

Pandemi döneminde özellik ihtiyaç sahibi ailelere yapılan eşya yardımlarının sayısının arttığına dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,"2020 yılında  250 aileye ulaşan yardımların 2021 yıl içeresinde 600 sayılarına yaklaştı. Bu tabloda bizlere koronavirüs gölgesinde her geçen gün vatandaşlarımızın yaşam şartlarını olumsuz yönde etkilediğini gösteriyor. Yardımlaşmak, Anadolu kültürünün öne çıkan değeri ve bizlerde bu değerler bütününün parçasıyız. Bu sebeple birbirimize yardım etmemizden daha doğal ne olabilir? Yerel yönetimler olarak birbirine yardımda bulunmak isteyen yardım sever insanlar arasında köprü işlevi görüyoruz. İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak ne ilçemiz sınırlarında, yaşayanlarımız yalnızlık hissetmesinler, çaresizim demesinler derdindeyiz. Hayır Çarşımız ile evinde hiç eşyası bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın acil ihtiyacını temin için imece üslü yardımlarımıza devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi insanlarımıza  hizmet vererek, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Yardımsever vatandaşlarımızın bağışları ile daha çok vatandaşa destek olmak istiyoruz. Bu nedenle tüm yardımsever İlkadım halkını katkı koymaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇÖPTEN ELEKTRİK SERAYI ISITIYORÖnceki Haber

ÇÖPTEN ELEKTRİK SERAYI ISITIYOR

İŞÇİLER YÜZDE 27 ZAM!Sonraki Haber

İŞÇİLER YÜZDE 27 ZAM!

Yorum Yazın

Zafer Partisi Bafra İlçe Başkanlığı Hizmete Açıldı
Salıpazarı’nda Er Meydanı Doldu Taştı
Polis Sorusunda Yakalandı!
İYİ Parti’den CHP İl Başkanlığına
Millî İrade İçin Aynı Meydanda Buluştular
Karanlık Gecenin Üzerinden 10 Yıl Geçti
Şehitler Dualarla Anıldı
Zeynep Çam Şampiyon Oldu, Kosova Biletini Kaptı
Başkan Refaettin Karaca’dan 15 Temmuz Mesajı
240 Bin Kadın Mikrokrediyle Kendi İşini Kurdu
Çarşamba Dörtyol’da Can Pazarı! 2’si Ağır 5 Yaralı
Bandırma Vapuru Yeni Yerinde
Fındıkta Çotanaklar Tek Tek Sayılıyor
Salıpazarılı Taekwondocular Samsun’u Salladı
Terme'nin Yüreğine Ateş Düştü
Çarşamba’da 12 Arı Kovanı Çalan Şüpheli Tutuklandı
Çarşamba’da 30 Bin Mersin Balığı Suya Salındı
LGS Sonuçları Açıklandı
Salıpazarı’nda Kırsal Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Türkiye’de Bir İlk:  Atık Su Çamurları Enerjiye Dönüşecek