Memleketin Çivisi Çıkmış!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memleketin Çivisi Çıkmış!
Abone ol
Sahte diploma furyası aldı başını gidiyor. Önce Ekrem İmamoğlu tartışmalarıyla gündeme geldi. “Yok efendim YÖK onaylı mıymış, denklik var mıymış?” derken mesele büyüdü, içinden pislik fışkırdı. Bugün artık görüyoruz ki bu rezalet münferit değil, sistematik bir çürümenin parçası.
mimart

200’e yakın iş insanı, siyasetçi, gazeteci, hakim, savcı, doktor, mühendis… Aklınıza hangi meslek gelirse var bu listede. Ülkenin bel kemiği olması gereken insanlar, diplomalarını sahte yollarla temin etmiş. Üstelik sadece bir iki kişi değil; dalga dalga yayılmış bir sahtekârlıktan söz ediyoruz. Birileri bu işten ciddi paralar kazanmış, birileri ise bu sahte belgelerle makam, yetki ve itibar devşirmiş.

e-İmza sistemi diye bir şey icat ettiler, güya dijitalleşiyoruz, işler kolaylaşacak dediler. Ne oldu? Bu sistem üzerinden organize bir biçimde sahte diplomalar üretildiği ortaya çıktı. Devletin resmi sistemleri dolandırıcılığın aracı haline geldi. Yani devletin dijital mührü, dolandırıcılığa kefil olmuş neredeyse!

Bu ülke bu kadar mı sahipsiz? Bu kadar mı değerlerden uzaklaştık? Yıllarca gecesini gündüzüne katıp üniversite kazanmaya çalışan gençlerin yüzüne nasıl bakacaksınız? Gerçek doktorun, gerçek hâkimin, gerçek mühendisin hakkını çalan bu sahtekârlar hâlâ etrafımızda kravatla, etiketle, koltukla dolaşıyor!

Ve bu pislik, yalnızca kişisel ahlaksızlık meselesi değil. Bu, adaletin, liyakatin ve sistemin topyekûn çöktüğünün göstergesidir. Hak edenin değil, parayı bastıranın kazandığı bir düzen bu. Özetle: Memleketin çivisi çıkmış.

Bu mesele, üç-beş kişinin istifasıyla geçiştirilecek bir mesele değildir. Derhal geniş çaplı bir soruşturma başlatılmalı, sahte diploma ile görev yapan herkes meslekten men edilmeli, kamuoyuna ifşa edilmelidir. Aksi takdirde bu çürümüşlük yarın çocuklarımıza mezar olur.

Bu düzen değişmeli. Çünkü sahte diplomalarla gerçek hayatlar karartılıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Neet Gençlere Yeni Umut Erasmus Projesi Salıpazarı’nda TanıtıldıÖnceki Haber

Neet Gençlere Yeni Umut Erasmus Projesi...

Başkan Karaca “Bu Gurur Hepimizin”Sonraki Haber

Başkan Karaca “Bu Gurur Hepimizin”

Yorum Yazın

Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir