KURAKLIK GELECEĞİMİZ İÇİN BÜYÜK TEHDİT!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Yanlış veya aşırı sulama, toprağın kirlenmesi ve artan doğal kaynak talebi gibi sebeplerle oluşan çölleşme ve kuraklık; dünyanın tüm bölgelerinde tarım arazilerimiz için önemli bir problem teşkil ediyo
mimart

Her yıl 12 milyon hektar toprağın kaybına neden olan çölleşme ve kuraklıkdünya kara alanlarının da yaklaşık %25’ini etkiliyor. Değerli toprakların kaybı sebebiyle tarım arazilerimizden alınan verim de azalıyor.

Türkiye bu üzücü tablonun neresinde?

Ülkemizde Son 16 yılda yaklaşık 3,5 milyon hektar değerli tarım arazimiz kuraklaşmış ve çöle dönüşmüş durumda. Üstelik bu tablo gelecekte daha da kötüye gidebilir.

Peki, bu durum karşısında biz neler yapabiliriz?

Oltan Köleoğlu Enerji bir Çiftçi Akademisi kurarak, kuraklık ve çölleşme ile mücadeleye destek verebilmek için önemli bir girişim başlattı. Oltan Köleoğlu Enerji, Çiftçi Akademisi ile çiftçilerimize tarım arazilerinden çevreye zarar vermeden en yüksek verimi alabilmeleri için eğitimler veriyor. 17 Haziran Dünya Kuraklık ve Çölleşmeyle Mücadele Günü nedeniyle Oltan Köleoğlu Enerji tarafından yapılan yazılı açıklamada “Kurmuş olduğumuz Çiftçi Akademisi ile tarım arazilerimizden maksimum verim alabilmek, iklim değişikliği,kuraklık ve çölleşmeile mücadele edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çiftçi Akademimizdeki eğitimlerimizde çiftçilerimize üretimdeki verim artışının nasıl sağlanacağını, iyi tarım uygulamalarının neler olduğunu, doğru ilaçlama ve sulama tekniklerinin nasıl yapılacağını anlatıyoruz.” ifadelerine yer verildi.Yazılı açıklamada tarıma ve çiftçilere maksimum fayda sağlamak, ekili-dikili alanları ve ürün verimliliğini artırmak için tohum desteği de sağladıklarını belirten yetkililer, ‘’Çölleşme ve kuraklıkla mücadelede tüm enerjimizle çiftçilerimizin yanındayız! ‘’ mesajını verdiler.

Türkiye ve dünyada tarım arazilerinin, toprak veriminin ve çiftçinin durumu bu denli zor ve desteye muhtaçken firmalarımızın yerinde ve değerli girişimlerinin artarak devam etmesi gerekiyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ARAÇLAR SU KANALINA DEVRİLDİ!Önceki Haber

ARAÇLAR SU KANALINA DEVRİLDİ!

SALIPAZARI’NDA KAZA!Sonraki Haber

SALIPAZARI’NDA KAZA!

Yorum Yazın

Fındık Bahçelerinde Külleme Hastalığı Uyarısı
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu!
Süresiz Nafaka Düzenlemesi İptal Edildi
Nefret Diliyle Siyaset Yapılmaz
Salıpazarı’nda Çocuk Oyunları Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı
Tekkeköy'den Yürek Yakan Haber
Başarı Tesadüf Değil: Burs Sayısı 52’ye Çıktı
 Salıpazarı Güreş Şölenine Hazırlanıyor
Beton Yol Hizmetine Teşekkür Plaketi
Salıpazarı'nda Pazarlara Mevzuat Ayarı
Kurtlar Çakallara Yem Olmaz!
Salıpazarı’nda Diyaliz Hastalarına Müjde!
Fındıkta Tırpan Şoku! Günlük Yevmiye 7 Bin TL
Burhan Mucur: "Birliğimiz En Büyük Gücümüz"
Bayramlar Ölmedi, Biz İnsanlığımızı Kaybettik!
AK Parti Teşkilatı Bayramda Bir Araya Geldi
Çağlayan’da Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Çarşamba-Ayvacık Yolunda Can Pazarı!
Salıpazarı’nda Bayramın Ruhu Meydanda Yaşandı
Siyasette Bazen Gitmeyi Bilmek Gerekir